Kézilabda: Zdravko Zovko a Kohász új edzője

spigott - 2015. október 12. 14:00

A horvát Zdravko Zovko lett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének vezetőedzője. A 60 éves szakember 2016 június végéig látja el a szakvezetői feladatokat együttesünknél.

Mint azt minden dunaújvárosi kézilabda drukker tudja, az elmúlt hét csütörtökön edzőváltás mellett döntött a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia klubvezetése, mely felmentette a munkavégzés alól felnőtt együttesünket 2011 óta irányító Mátéfi Esztert. Helyére ideiglenesen György László másodedzőt nevezte ki a csapatvezetés, azzal a kitétellel, hogy a lehető leghamarabb igyekszik megtalálni Mátéfi Eszter utódját.

Bemutatkozott a Kohász új edzője!

Sokat nem kellett várni arra, hogy kiderüljön az új edző személye, ugyanis a DKKA vezetése ma délután bejelentette, hogy a horvát Zdravko Zovko veszi át felnőtt csapatunk irányítását. A 60 éves szakember játékosként olimpiai aranyérmet szerzett, s edzőként is kiváló együtteseket irányított. 1990-től a Badel Zagreb csapatát vezette, majd 1993-tól a horvát válogatott szövetségi kapitánya volt. 1995-98-ig a szlovén Celjét, majd ismét a zágrábiakat edzette, 2000-ben szerződött Veszprémbe, ahol hét éven keresztül volt a bakonyiak szakvezetője. Ezt követően egy évig volt a horvát nemzeti csapat szövetségi kapitánya, majd három évig a Podravka Vegeta női együttesénél dolgozott, ahol csapatunk kiválósága, Bulath Anita is a játékosai közé tartozott. Horvátország után az oroszok felé vette az irányt, 2014-ig a Zvezda Zvenigorod szakvezetője volt, s közben a horvát válogatott másodedzői posztját is betöltötte.

Izgatottan várja a horvát szakember munkáját a DKKA ügyvezetője, Szemenyei István is, aki elárulta, hogy nagyon hamar sikerült megegyezniük együttesünk új vezetőedzőjével.
"Úgy gondolom, hogy nem nagyon kell bemutatni Zdravko Zovkot a kézilabdát szerető közvéleménynek, hiszen sportolóként és edzőként is nagyon sok sikert ért el, elég ha csak annyit mondok, hogy a Veszprémben eltöltött hét éve alatt beírta magát a magyar kézilabda történelemkönyvébe is. Abban bízunk, hogy az akadémia történetében új fejezet kezdődik a mai nappal, hiszen szeretnénk a mentalitását, a küzdőszellemét és a játékhoz való filozófiáját átültetni, meghonosítani a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiánál. Úgy gondoljuk, hogy négy év után mindenképpen szükséges egyfajta frissítés, s az a családias hangulat, ami mindig is jellemezte a dunaújvárosi kézilabdát, úgy maradjon meg, hogy közben kaput nyitunk egy másik kézilabda kultúrának, s egy határon túli, de a magyar kézilabdát kiválóan ismerő szakembert állítunk csatasorba.

Átvenni a mentalitást!

Rendkívül gyors és intenzív tárgyaláson vagyunk túl, mely célirányos volt a részünkről. Mindössze egy személyes találkozásra volt szükség, majd néhány levélváltásra, hogy megegyezzünk. Fontos, hogy nem az anyagiak játszották a főszerepet a tárgyalásban, ez a témáinknak mintegy tíz százalékát érintette, kilencven százalékban sportszakmai kérdésekről beszélgettünk. A mester ismeri a szakmai stábot, mely itt dolgozik Dunaújvárosban, s maradéktalanul el is fogadja azt, s természetesen a játékoskeretet is megismerte, amennyire lehet, s nagyon gyorsan még jobban meg is fogja ismerni. Izgalommal várjuk, hogyan működik majd együtt György Lászlóval, akivel nem titkoltan hosszú távú terveink vannak. egyelőre 2016. június 30-áig kötöttünk szerződést, s úgy egyeztünk meg, hogy kölcsönösen megismerve egymás munkáját, a tél végén, a tavasz elején fogunk tárgyalni a reménybeli folytatásról. Az elvárásunk az, hogy közönségszórakoztató, lendületes, dinamikus játékot lássunk minden egyes mérkőzésen, s a kerethez tartozó széles taktikai repertoárt ültesse át gyakorlatba a mester és továbbra is szeretnénk megvalósítani a fiatalok fokozatos beépítését a felnőtt csapatba. Az eredményekkel kapcsolatos célkitűzéseink nem változtak, vagyis a bajnokság végén az első négy hely valamelyikének megszerzését várjuk el a csapattól és szeretnénk a nemzetközi kupában is minél tovább menetelni." – árulta el Szemenyei István ügyvezető.

Zdravko Zovko a munkában hisz!

A sajtótájékoztató végén röviden bemutatkozott együttesünk új vezetőedzője is, aki tisztában van azzal, hogy egy komoly presztízsű csapat irányítását vette át.
"Nagyon szépen köszönöm a klub vezetőinek bizalmát, ez nagyon fontos egy edzői munka kezdetén. Tudom, hogy hova érkeztem, a magyar női kézilabda nagyon erős klubszinten is, de én nagyon boldog vagyok, hogy itt dolgozhatok. A munkában hiszek, s abban, hogy az elvégzett munkát majd az eredmények igazolják, ezért biztos, hogy mi is nagyon keményen fogunk dolgozni a jövőben." – zárta bemutatkozását Zdravko Zovko. A horvát szakember ezt követően gyorsan magához is ragadta a stafétát, a csapattal tartott rövid beszélgetést követően megtartotta első edzését is, mely ugyan még jórészt az ismerkedésről szólt, de holnaptól már az érdemi munkába is belevág együttesünkkel.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.