Vízilabda: bronzérem Kirisiből

spigott - 2015. október 6. 7:42

Utolsó mérkőzését megnyerte, így végül a harmadik helyen végzett a Kirisi Cup küzdelmeiben a DFVE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Az UVSE-től elszenvedett vereség után egy napnyi pihenő jutott női vízilabdázóinknak az oroszországi Kirisiben megrendezett hatcsapatos nemzetközi felkészülési tornán. A pauza alatt volt ideje kicsit regenerálódni együttesünknek, mely a kínai Tiencsin gárdája ellen fejezte be szereplését a rangos viadalon. A kezdés azonban nem alakult túl jól, hiszen az első hat percben négy alkalommal is bevette a mieink kapuját az ellenfél, ám Huszti és Horváth góljaival még az utolsó percben sikerült megfelezni hátrányunkat (2-4). A folytatásban már valamivel jobban játszott a Mihók-csapat, mely 6-6-nál végre egyenlített, ám a félidei szünetre így is az ellenfél vonulhatott minimális előnnyel (6-7).

A fordulás után elsősorban a védekezésben léptek nagyot előre főiskolásaink, akik a harmadik nyolc percben egyetlen gólt sem kaptak, s mivel cserébe kettőt is szereztek, így végre sikerült magukhoz ragadniuk a vezetést (8-7). Az utolsó felvonás újra góldúsabb játékot hozott, melyben már tartották előnyüket Gurisattiék, s végül a borzasztó kezdés ellenére 11-9-es győzelmet arattak. A DFVE-Maarsk Graphics együttese végül a torna harmadik helyét szerezte meg a házigazda Kirisi és az UVSE előtt, negyedik lett a vb-ezüstérmes holland válogatott, ötödik a Tiencsin, míg az utolsó helyen a Kirisi második csapata végzett.

DFVE-Maarsk Graphics – Tiencsin 11-9 (2-4, 4-3, 2-0, 3-2)

Gólszerzőink: Szilágyi 3, Horváth 2, Garda 2, Vályi V. 2, Gurisatti 1, Huszti 1.

A torna végeredménye: 1. Kinef Kirisi, 2. UVSE, 3. DFVE-Maarsk Graphics, 4. Hollandia, 5. Tiencsin, 6. Kinef Kirisi II.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.