Jégkorong: súlyos vereség Debrecenben

spigott - 2015. november 27. 20:25

Hiába nyerte meg a második harmadot egy góllal, az elsőt és a másodikat is hárommal elveszítette, így súlyos vereséget szenvedett Debrecenben a Dunaújvárosi Acélbikák hokicsapata.

Debrecenben vendégszerepelt ma este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata a MOL Liga újabb játéknapján. Lee Gilbert vezetőedző nagyon nehéz összecsapásra számított az utóbbi időben nem túl jó formát mutató DHK ellen, már csak azért is, mert a Lengyelországba igazolt Azari Zsolt mellett Szepessy Mátéra és Dörök Bencére sem számíthatott sérülés miatt.

A találkozó nem kezdődött jól a Bikák számára, hiszen gyorsan kihagytak egy emberelőnyt, majd a 6. percben hátrányba kerültek sőt, az erősebben kezdő házigazda a játékrész derekán megduplázta vezetését (2-0). A második hazai találatra mindössze tizenhat másodperc elteltével Revák válaszolt, ám a következő csapás is a Debrecené volt, mely a 14. percben, emberhátrányból állította vissza a két csapat közti korábbi különbséget (3-1). A harmad hajrájában kettős emberelőnybe kerültek a vendéglátók, s bár a kritikus két percet kivédekezte együttesünk, miután kiegészült, gyorsan megkapta a negyedik gólját is, így a Debrecen magabiztos vezetésével ért véget az első játékrész (4-1).

A második felvonásra kapust cserélt a DAB, Lindoffot Duschek váltotta a ketrec előtt, de nem csak ebben volt változás, hanem a játék képében is. Az Acélbikák lényegesen nagyobb elánnal vetették magukat a küzdelembe, mint az első harmadban, s bár első emberelőnyüket újra kihagyták, a másodikból Bushbacher végre betalált (4-2). A gól után továbbra is támadásban maradt együttesünk, s bár a hazaiak előtt is akadt lehetőség, a következő találatnak is a mieink örülhettek, akiket egy újabb pontos Bushbacher lövés hozott vissza a meccsbe a 33. percben (4-3). A játékrész hajrája azonban újra a Debrecené volt, mely Kaskov második góljával ismét meglépett két fával a Bikáktól (5-3).

A harmadik etapot emberelőnyben kezdhette Lee Gilbert alakulata, de Hruby kiállítása miatt hamar emberhátrány lett belőle, s ezt Berta révén be is lőtték a házigazdák, akik ezzel gyakorlatilag el is döntötték a mérkőzést (6-3). A 45. percben ráadásul Bushbacher is kiállt 2+10-re, s bár ezzel a fórral nem tudtak élni a hazaiak, a két gólt szerző amerikai csatár már csak a véghajrára térhetett vissza. Addig azonban a Debrecen - a szintén duplázó - Kunajev jóvoltából már a hetedik találatának örülhetett, s innentől már csak az lehetett a mieink célja, hogy elkerüljék a kiütést (7-3). Sajnos ez sem jött össze, mert a véghajrában Kaskov megszerezte harmadik találatát is, kialakítva ezzel a 8-3-as végeredményt.

DHK – DAB 8-3 (4-1, 1-2, 3-0)

DAB: Lindoff (Duschek), Rasulov, Smith, Peterdi (1), McCann, Vazan, Hruby, Lencsés, Bushbacher 2 (1), Odnoga, Németh (2), Pál, Léránt, Magosi, Revák 1, Szepessy B., Mátyásy, Nagy. Vezetőedző: Lee Gilbert.

A rovat további hírei: Sport

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.