Röplabda: szép győzelem a Pénzügyőr ellen

Szárszó Lajos - 2015. november 27. 21:53

Végig igazi csapatként küzdött, s megérdemelt, 3-0-s sikert aratott a Pénzügyőr elleni hazai bajnokin a Dunaferr SE röplabda csapata, mely ezzel beérte a tabellán mai ellenfelét.

A bajnoki táblázat hatodik helyén álló Pénzügyőrt fogadta ma este fél nyolctól a Dunaferr SE röplabda csapata a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. A mérkőzés rendkívül fontos volt a mieink számára, hiszen vetélytársuk mindössze három ponttal előzte meg Tomanóczy Tibor fiatal tanítványait, vagyis egy három, vagy négyszettes győzelemmel beérte volna ellenfelét a piros-fehér alakulat.

Bár nem kezdte jól a találkozót a fiatal dunaújvárosi gárda, hiszen a Pénzügyőr meglépett két ponttal, de sikerült őket 6-6-nál utolérni. A folytatásban több helyezkedési problémát láthattunk, ennek megfelelően felváltva estek a pontok. A Dunaferr azonban hamarabb magára talált, majd Kun nyitásai után 13-9-re elhúzott a piros-fehér együttes. Ezt az előnyt a második technikai szünetig sikerült megtartani, majd 22-18-nál talán azt hitték a mieink, hogy már meg van az első szett, mely majdnem megbosszulta magát. A megnyugvást a 23., igen szerencsés pont hozta meg, majd a csereként beállt két játékosunk, Guzmics és Bohnicsek pontszerzése után Gebhardt Norbert lezárta az első szettet (25-22).

A fordulást követően kísértetiesen hasonlított a játék eleje az elsőre, hiszen itt is hatnál sikerült utolérni a Pénzügyőrt, de Kun okos pontja, majd Stefanovics sánca meghozta a vezetést (8-7). A folytatás szorosra sikeredett, majd Gebhardt Norbert ásza és leütése után hárompontosra nőtt az előny (16-13).  Norbi folytatta nagyszerű játékát, aki ekkor vezéregyénisége volt csapatának. A végjátékra kétpontos előnnyel fordultunk, mely a végére már ötre duzzadt (25-20).

Tumpek kitűnő nyitásaival a harmadik szettben elhúzott az ellenfél, melyre azonnal időkéréssel reagált Tomanóczy Tibor, a Dunaferr edzője. Ezt követően Stefanovics hozta az első válaszpontot, ezzel megkezdte felzárkózását a hazai csapat. Ez az első technikai időig ugyan nem sikerült, pár labdamenet után mégis nagyot fordult a játék. Ehhez Kun nagyszerű nyitásaira volt szükség, melyeket követően a Dunaferr visszavette a vezetést (12-10). A végjátékra egypontos előnnyel érkeztünk, mely így nagy izgalmat hozott. A megnyugvást Guzmics ásza, majd kitűnő nyitása utáni pontszerzésünk hozta meg, de az igazi öröm Bohnicsek hatalmas leütése után tört ki mind a lelátón, mind a küzdőtéren, mellyel a dunaújvárosi alakulat teljesen megérdemelten, 3-0-ra legyőzte ellenfelét.

A mérkőzést követően érthetően elégedett is volt a Tomanóczy Tibor vezetőedző, aki elsősorban csapata küzdeni tudásának tulajdonította a szép győzelmet.
"Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert nem játszottunk nagyon jól, de hatalmasat küzdöttek a fiúk, s az első ponttól az utolsóig nagyon odatették magukat. A szettek hajrájában jobban tudtunk koncentrálni ellenfelünknél, ennek is köszönhettük ezt a szép győzelmet, melyből mindenki kivette a részét, hiszen a csereként beállt játékosok is óriási akarással vetették magukat a küzdelembe. Igazi csapatsiker volt ez, s ha mégis ki kell emelnem a jó teljesítményeket, akkor Gebhardt Norbert, Kun Benedek és Hatvany Zsolt játékát említeném meg, igazi húzóemberei voltak ma az együttesnek" – értékelt a találkozó után a Dunaferr SE csapatának szakvezetője.

Dunaferr SE – Pénzügyőr 3-0 (25-22, 25-20, 25-21)

Dunaferr SE: Kun Benedek, Kalmár Ákos, Hatvany Zsolt, Móró Ákos, Gebhardt Norbert, Stefanovics Krisztián, Gebhardt Áron (liberó). Cserék: Bohnicsek Szilveszter, Guzmics Richárd, Kiss Marcell. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.