vízilabda: szép siker az Eger ellen

spigott - 2016. február 10. 20:26

Az első negyedben még akadozott a gépezet, ám a folytatásban kiválóan játszott a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, mely simán, 13-6-ra nyerte ma esti rangadóját Egerben.

A BVSC elleni sajnálatos vereség után újabb kemény mérkőzés várt a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapatára, mely ma este hét órától a tabella ötödik helyén álló ZF Eger otthonában folytatta a bajnoki alapszakasz küzdelmeit.
A mindkét csapat számára nagyon fontos találkozót a házigazdák kezdték góllal, ám Gurisatti Gréta révén hamar egalizált együttesünk, mely Somhegyi Noémi emberelőnyös találatával a vezetést is átvette az első negyed derekán (1-2).

A folytatásban viszont felváltva születtek a gólok, s mivel a házigazdák kettőt, míg a mieink csak egyet szereztek a nyolcadik perc végéig, így a második etapnak 3-3-as állással vágtak neki a felek. A második felvonást viszont a mieink kezdték jobban, hiszen a 10. percben Menczinger Kata, majd Szilágyi Dorottya is bevette a hazaiak kapuját, s bár a válasz sem késett sokat a túloldalon, Menczinger sikeres ötméterese után 6-4-es vezetéssel várhatta együttesünk a második félidőt.
A térfélcserét követően továbbra is pontosabban, jobban játszott ellenfelénél a Mihók-csapat, s úgy tűnt, hogy a harmadik negyed első öt percében el is dönti a találkozót. Ebben az időszakban ugyanis egy gólt sem kapott, cserébe viszont hármat is lőttek az egyetemisták, akik 9-4-re meglógtak a hazaiaktól. Ugyan a negyed hajrájában sikerült megtörnie hosszú gólcsendjét az Egernek is, de a záró játékrész előtt így is a mieink álltak lényegesen közelebb a győzelemhez (5-9).

Gurisatti Gréta négy góllal vette ki a részét a szép győzelemből!

A negyedik negyedben hamar, már az első percben betalált együttesünk, mely innentől kezdve már semmi kockázatot nem vállalt, s magabiztos védekezéssel őrizte vezetését. Az egriek ugyan Szilágyi Szabina találatával szépíteni tudtak valamelyest az álláson, ám a szorosabb eredmény elérésére nem volt esélyük, mivel a hajrában Vályi Vanda, Menczinger Kata és Gurisatti Gréta is bevette hálójukat, így a mieink végül nagyon sima, 13-6-os sikerrel erősítették meg harmadik helyüket a bajnoki táblázaton.

ZF-Eger – DUE-Maarsk Graphics 6-13 (3-3, 1-3, 1-3, 1-4)

DUE-Maarsk Graphics: Kasó, Szilágyi 3, Menczinger 3, Gurisatti 4, Horváth 1, Garda, Somhegyi 1. Csere: Huszti, Brezovszki, Ziegler, Vályi V. 1, Mchunu, Vályi F. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.