Vízilabda: vereség a rangadón

Szárszó Lajos - 2016. február 6. 19:26

Három negyeden keresztül csak szenvedett, így végül sima, 10-5-ös vereséget szenvedett a BVSC elleni hazai találkozón a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

A találkozót megelőzően a matematika szerelmesei kiszámolták, hogyha a DUE az alapszakaszból még hátralévő három mérkőzését megnyeri, míg az egy meccsel többet játszó BVSC mindkét összecsapását elveszíti, akkor van esély a második hely megszerzésére is Mihók Attila együttesének. Ez azonban nem sikerült.
A tét miatt mindkét együttes idegesen kezdte a találkozót, ki is maradtak az első támadások, majd a BVSC tudott jobban alkalmazkodni ehhez a helyzethez. Villámgyorsan elhúztak három góllal, mely ritmust a hazai kispad időkéréssel törte meg. Ez jól sikerült, hiszen feljavult a védekezésünk, és Menczinger, valamint Ziegler találatai után majdnem sikerült utolérni a zuglói gárdát, de ők ismét megrázták magukat, majd megléptek kettővel (2-4).

A második negyed elején kemény centerharcot, hatalmas páros ütközeteket láthattunk, de Menczinger hiába védekezett egymás után háromszor kiválóan, a támadások sehogy sem sikerültek. A pár perces góltalanságot Kisteleki törte meg (2-5), majd Somhegyi ejtett közelről kapu fölé, de a többieknek sem sikerült bevenniük Horváth kapuját. Ráadásul kimaradtak az emberelőnyös lehetőségeink is, míg a névnapját Leimeter Dóra szép góllal ünnepelte (2-6). A második félidő ráúszásánál sikerült elhoznunk a labdát, de sajnos a támadás megint kimaradt. A BVSC védekezésén nem találtak lányaink rést, míg a túloldalon Takács centerből, majd Illés nagyon messziről növelte az előnyt (2-9). A vendégek kapuja előtt sajnos továbbra is dadogott Szilágyiék kezében a labda, bár a lehetőségek megvoltak. Amíg nekünk semmi nem sikerült, addig a túloldalon majdnem minden bement.

A záró 8 percben a vendégek teljes nyugalommal ugorhattak vízbe, akik már az idővel is játszhattak, hiszen minden támadásukat a dudaszóig kipasszolgattak. Somhegyi gólja után felcsillant a felzárkózás reménye, de az Gyöngyösi válasza után hamar el is szállt (3-10). A mieink minden erejükkel azon voltak, hogy elviselhetőbbé tegyék a vereséget, taktikát is váltottak, de azt a BVSC hamar lekövette. Gurisatti és Horváth találatai zárták le a találkozót, melyet megérdemelten nyert meg Petrovics Mátyás alakulata (5-10), mely az alapszakaszt már biztosan az első két hely valamelyikén zárja. A mieink legközelebb február 13-án, szombaton, 17 órától hazai medencében a Szeged ellen javíthatnak.

DUE-MAARSK GRAPHICS – BVSC Zugló Diapoló 5-10 (2-4, 0-2, 0-3, 3-1)

Dunaújváros: Lekrinszki Gina – Szilágyi Dorottya, Menczinger Kata 1, Gurisatti Gréta 1, Horváth Brigitta 1, Garda Krisztina, Somhegyi Noémi 1. Cserék: Sasben Nikolett, Brezovszki Gerda, Ziegler Diána 1, Vályi Vanda, McHunu Hlengvie, Vályi Fanny. Vezetőedző: Mihók Attila.

BVSC Zugló: Horváth Anna – Illés Anna 3, Kisteleki Dóra 3 (1), Takács Orsolya 1, Sikter Diána, Leimeter Dóra 1, Gyöngyösi Anikó 1. Cserék: Doroszlai Vanda - Farkas Kata, Tamás Viktória 1, Oravecz Rebeka, Kele Nikolett, Varga Viktória, Máté Zsuzsanna. Vezetőedző: Petrovics Mátyás

 

A rovat további hírei: Sport

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.