Eső, viharos szél - Így kezdődik az idei nyár

doszerk - 2016. május 29. 19:34

Változékony időjárással kezdődik jövő héten a meteorológiai nyár. Több helyen lehetnek záporok, erős, akár viharos széllel kísért zivatarok. Helyenként viszont hosszabb napos időszakok mellett akár 30 Celsius-fok körüli meleg is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt hétfőre Vas és Zala megye kivételével az egész országra kiadták az elsőfokú figyelmeztetést. Mint írták: egy-egy rövid zápor a Dunántúlon sem zárható ki, a Dunától keletre viszont intenzív záporok, heves zivatarok is várhatók: felhőszakadás, jégeső is előfordulhat.

A Dunántúlon erős, zivatarok környezetében akár viharos széllökésekre is készülni kell. Emellett hétfőn keleten kevés napsütés valószínű, de az ország többi részén hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 15-19, a legmagasabb hőmérséklet hétfőn 24-29 fok között várható.

Kedden, május utolsó napján főleg északon és nyugaton szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat, de ezzel együtt általában sok napsütés várható. A leghidegebb órákban 11-17 fok lehet, nappal 23-28 fokig melegszik a levegő.

Szerdán, június elsején is hasonló idő várható. Emellett késő délutántól már a déli megyékben is lehet csapadék. A minimumhőmérséklet 9-15 fok között valószínű. A nappali maximumok 23-28 fok körül alakulnak.

Csütörtökön helyenként akár több órára is kisüthet a nap, de - különösen a déli óráktól - ismét többfelé várható zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 11-18, a legmagasabb hőmérséklet 21-26 fok körül alakul.

Pénteken, szombaton és vasárnap is több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. A leghidegebb órákban pénteken 10-17, szombaton 11-17, vasárnap 12-17 fok lehet. Pénteken és szombaton várhatóan 21-27 fokig melegszik a levegő. Vasárnap a nappali maximumok várhatóan 20-25 fok körül alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

-OPH-

A rovat további hírei: Mozaik

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

2024. ápr. 20.

Május 1-jén 10.30-kor nyitják meg a Sugárúti Fesztivált a Vasmű úton. Felvonulás, sör és virsli, programözön, retró hangulat – kihagyhatatlan élmény, mindenkit szeretettel várnak! 

Raklapmagasítóból magaságyás is lehet!

Raklapmagasítóból magaságyás is lehet!

2024. ápr. 20.

A logisztika egyik alap- és nélkülözhetetlen eleme a raklap. Az árucikkek egyszerű és gyors tárolását, mozgatását és szállítását segíti. Létezik fa, műanyag és papír verziója is, így számtalan termék közül tudjuk kiválasztani a legmegfelelőbbet. Vannak raklapmagasítók is, melyeknek elsődleges feladata a termékek magasabbra emelése volt. Ma már több, új funkcióval is felruházták ezeket a termékeket. (X)