Futsal: ezüstközelben a Dunaferr!

Szárszó Lajos - 2016. május 27. 21:41

A mesterhármasig jutó Varga Csaba találatainak is köszönhetően győzte le Dunaferr a Berettyóújfalu együttesét, újabb nagy lépést téve az ezüstérem megszerzése felé.

A legutóbbi, Nyírgyulaj elleni hazai győzelmet követően Fehér Zsolt, a Dunaferr vezetőedzője azonnal óvatosságra intett mindenkit azzal kapcsolatban, hogy már elkönyvelje az ezüstérmet, hiszen a mester szerint a java még csak most következik, így az utolsó négy forduló sok mindenben dönthet. Az azonban a mostani, Berettyóújfalu elleni találkozó előtt biztos volt, hogy a gólkirályra, Hosszú Ádámra számíthat a csapat, míg a Dunaújváros egyik nagy kedvence, Nagy Attila ezúttal nem kapott szerepet. Mindkét együttes számára volt tétje az összecsapásnak, hiszen egy esetleges pontszerzéssel lerázhattuk volna az MVFC-t, míg ők győzelmükkel felzárkózhattak volna ránk.  A meccs számunkra a lehető legjobban indult, hiszen az első akcióból, a 16. másodpercben Varga Csaba révén, aki pontosan lőtte ki a felső sarkot, megszereztük a vezetést (0-1).

Ezzel sikerült megadni a találkozó alaphangját, hiszen azonnal taktikát kellett módosítania Turzó József alakulatának. Azonban a hazaiak hiába próbálták meg beszorítani a mieinket, ez számukra nem igazán sikerült. Kiegyenlített, kisebb helyzetekkel tarkított meccs alakult ki, melyen kontrák után előbb Varga, majd Hosszú és Horváth előtt adódott újabb gólszerzési lehetőség, míg a hazaiak kapufáig jutottak. Az egyenlítés érdekében időt kért a Berettyóújfalu, melytől annyit változott a játék képe, hogy óriási erővel kezdték támadni a mieink kapuját. A Dunaferr hősiesen védekezve állta Trencsényiék rohamait, melyekbe azért óhatatlanul becsúszott egy-két szabálytalanság is. A pontrúgásokból Rábl és Dávid veszélyeztették Reveland kapuját, míg a mieink a kontrákban bízva törtek ki a hazaiak szorításából. Az első félidő vége előtt öt perccel egy kis lélegzetvételnyi szünethez jutottunk Fehér Zsolt időkérése alatt, hogy aztán újult erővel vágjunk neki a szünet előtti hajrának. A maradék időben azonban Rábl gondoskodott arról, hogy ne sikerüljön megőrizni előnyünket, aki távolról eresztette el egy bődületes lövést (1-1).

Meg volt az esély az újabb gól megszerzésére, amikor szabadrúgást végezhetett el Schrancz Balázs, de a rúgás előtti pillanatban csúnyán aláfordult a lába, így hosszabb ápolásra szorult. Jókor jött a szünet, hiszen ki kellett hevernünk a hazaiak első félidei nyomását. A második húsz perc ott folytatódott, ahol az első lezárult. A hazaiak magukhoz ragadták a kezdeményezést, akik azonnal beszorították kapujuk előterébe a mieinket, míg a Dunaferr továbbra is a kontráiban bízott. Arról, hogy ne zördüljön meg a hálónk Reveland gondoskodott, aki zseniális mozdulataival hárított minden kapura tartó labdát. Ez a macska egér játék a 29. percig tartott, hiszen ekkor egy megszerzett labdával előre lódult a Dunaferr, majd Varga révén ismét nálunk lett az előny (1-2). Ekkor újabb taktikai váltással Fehér Zsolt kapusa helyett mezőnyjátékost, nevezetesen Ivacs Gábort küldte a pályára. Ezzel a célja kettős volt, hiszen a vezetés birtokában jó lett volna, ha az újvárosi fiúk lábán táncolt volna többet a labda, mindemellett fontos volt, hogy nyomást gyakoroljunk az MVFC-re.

Képek: DO-archív

Ezt a hazaiak nehezen dolgozták fel, akik hátrányukat durvasággal párosították, míg a játékvezetők kezéből kicsúszni látszott a találkozó irányítása. Ennek kárát Fridrich Dávid látta, akit kegyetlenül elütöttek, mely után fiatal játékosunk hosszas ápolásra szorult. A kemény párharcoktól sem mentes ütközetben, melyben Horváthot érdekes körülmények között terítette le egy hazai játékos, öt a négy ellen támadott a Berettyóújfalu, amikor szép játék után Komáromi egyenlített (2-2). Sokáig nem örülhettek a döntetlennek, hiszen egy perc múlva megint Varga következett, aki újból bevette Tihanyi kapuját (2-3). Az egyenlítésért küzdő MVFC a hajrában ismét vészkapussal játszott, de ez most kevés volt a nagyszerűen játszó Dunaferr-rel szemben, akik megőrizték egygólos előnyüket. A mieink legközelebb május 31-én 18 órakor hazai környezetben lépnek pályára a bajnoki listavezető Győr ellen.

MVFC - Berettyóújfalu - Dunaferr Renalpin FC 2-3 (1-1)

MVFC: Tihanyi Csaba – Komáromi Péter 1, Szabó Péter, Rábl János 1, Dávid Richárd. Cserék: Klochko Dmytro, Harmati Tamás, Trencsényi János, Stanic Srdan, László Márk, Mezei Dávid, Vulovic David. Vezetőedző: Turzó József.

Dunaferr DF Renalpin FC: Reveland Zoltán – Hosszú Ádám, Klacsák Bence, Horváth Norbert, Varga Csaba 3. Cserék: Rigó László – Schrancz Balázs, Aradi Csaba, Ivacs Gábor, Fridrich Dávid, Gorjanácz Márió, Csányi Dávid István. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.