Kézilabda EHF Kupa - Esélyleső a játékosoktól

spigott - 2016. május 6. 8:20

Csak csapatként, az első perctől az utolsóig koncentrálva nyerheti meg a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata az EHF Kupa mai döntőjét. Érzik, tudják ezt játékosaink is, akik rendkívül elszántan várják az este hat órakor kezdődő veszprémi összecsapást.

Veszprémben, a Veszprém Arénában vívja meg ma este hat órától az EHF Kupa fináléjának visszavágóját a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely kétgólos hátrányból várja a német Metzingen elleni párharc második összecsapását. A különbség egyáltalán nem tűnik ledolgozhatatlannak, de abban együttesünk minden tagja, az edzőktől a játékosokon át, egészen a vezetéséig mindenki egyetért, hogy a remélt győzelemért nagyon meg kell küzdenie kézilabdázóinknak.

Kép: kohaszkezi.hu

A hazai pálya előnye, a várhatóan kiváló hangulat mindenképpen a mieink felé billentheti a mérleg nyelvét, s biztosak vagyunk abban is, hogy a németországi találkozó tapasztalatait felhasználva a szakvezetésnek is megvan a receptje arra, amivel le lehet győzni a keményen védekező, s rendkívül gyors német csapatot. A 28-26-os Metzingen-győzelmet hozó első találkozó után azt írtuk, hogy a végső győzelemhez sokkal stabilabb, jobb játékra lesz szüksége a mieinknek annál, amit szűk egy hete mutattak. Tudják ezt együttesünk tagjai is, akik nagyon keményen, mindenre odafigyelve gyakorolták végig a mögöttük hagyott napokat, ami nem meglepő, hiszen minden játékosunk tisztában van azzal, hogy mekkora lehetőség előtt állnak ma este.

Csapatunk kapitánya, Bulath Anita tegnap elmondta, most már csak egy cél, az EHF Kupa megnyerése lebeg előttük, amit csak igazi csapatmunkával érhetnek el, s nem meglepő, hogy válogatott átlövőnk véleményét osztják a többiek is, akik közül Azari Fruzsinát, Oguntoye Viktóriát és Takács Dusmátát kértük arra, osszák meg velünk gondolatait a mai meccsel kapcsolatban.

Azari Fruzsina: - Nagyon várom, egész héten ezt vártam, teljes izgalomban vagyok, minden gondolatom a mai meccs körül forog. Túlizgulni azonban semmiképpen sem szeretném, s talán mindenki nevében mondhatom azt, hogy nagyon fogunk koncentrálni, mert nem túl gyakran adódik egy játékos életében olyan lehetőség, hogy EHF Kupát, nemzetközi kupát nyerhet. Mindenki nagyon motivált, mindenkiben érzek némi feszültséget, de ez teljesen normális egy ilyen téttel bíró mérkőzés előtt, s azon leszünk, hogy ezt a jó értelemben vett feszültséget olyan teljesítménnyé, küzdéssé tudjuk alakítani, amivel megnyerhetjük a kupadöntőt.

Oguntoye Viktória: - A csapat többi tagjához hasonlóan én is alig várom már a találkozó kezdetét, de azt is érzem, hogy rajtam és a csapaton is van azért némi nyomás. Nagyon akarjuk ezt a párharcot, nagyon szeretnénk begyűjteni a kupát, s úgy érzem, hogy jó állapotban vagyunk, az edzéseken is jól mentünk, szóval optimista vagyok. Természetesen semmi más nem lebeg a szemünk előtt, mint a győzelem megszerzése, s azt biztosan ígérhetem, hogy ezért mindent meg fogunk tenni ma este is. Minden nap videóztunk, kielemeztük a lövőiket, sokat gyakoroltunk, szerintem menni fog, de nincs is más a fejünkben csak az, hogy tudásunk legjavát tegyük ki a pályára, s akkor meg lehet a hőn áhított győzelem.

Képek: DO-archív

Takács Dusmáta: - Ahogy közeledik a visszavágó, egyre jobban izgulunk, de ez így van rendjén, a kezdésre ez leülepszik majd bennünk. Úgy tudom, hogy nagyon sokan lesznek a mérkőzésen, s a várhatóan remek hangulat is sokat segíthet abban, hogy megfelelően felspannoljuk magunkat a meccsre. Úgy gondolom, hogy fejben, akaratban dől majd el a kupa sorsa, de biztos vagyok abban, hogy hozzám hasonlóan a csapat minden tagja nagyon akarja ezt a sikert. Csapatként, nagyon egységesen kell játszanunk, úgy, mint itthon a Győr ellen, felszabadultan, rámenősen, minden labdáért vetődni, mindenért keményen megküzdeni, s ha ezt megtesszük, akkor megnyerjük a kupát.

A szurkolóknak szóló fontosabb tudnivalókról itt olvashatnak, a Városháza téri műsor részletes programja pedig itt található.

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.