Kispályás foci: zárkózik a Dunaferr

spigott - 2016. május 27. 12:58

Magabiztosan hozta csütörtöki mérkőzését a Dunaferr Vasas együttese a Zeus Osztály legutóbbi fordulójában, így életben tartotta reményeit a bajnoki cím megszerzésére.

Két összecsapással zárult csütörtökön este a városi kispályás labdarúgó bajnokság Zeus osztályának huszadik, utolsó előtti fordulója, mely előtt az volt a legnagyobb kérdés, hogy élni tud-e a hét elején kapott esélyével a Dunaferr Vasas gárdája, s megnyitja-e nagy hajráját a bajnokság megnyerése felé. Ebben az első akadályt az ötödik helyezett SZP-Asztalos jelentette Tóth Imre együttese számára, ám Farkas Viktorék igen korán, már az első félidőben jelezték vetélytársuknak, hogy ne is álmodjanak a bravúrról. A Dunaferr ugyanis már az első huszonöt percben négygólos előnyre tett szert, így hiába hozta egálra a második felvonást ellenfele, Fülöp Noelék végül simán, 6-2-re nyertek, így bizakodva várhatják a Karmacsi elleni hétfői rangadójukat, melyen akár a bajnoki cím sorsa is eldőlhet.

A játéknap második összecsapásán a tabella alsóházában helyezkedő két együttes, a nyolcadik Bianca Trade és a kilencedik Akrasz-Bau mérkőzött meg egymással. Hiába választottak el azonban csak egyetlen helyezés a két együttest, a komoly csata itt is elmaradt, mert a Bianca már a szünetig háromgólos előnyt harcolt ki magának, ráadásul a fordulás után további öt találattal szomorította ellenfelét, s 8-1-es sikerének köszönhetően feljött a tabella hetedik helyére.

A Zeus Osztály csütörtöki eredményei

2016. 05. 26. 19:30 Dunaferr Vasas – SZP-Asztalos-XXL 6-2 (4-0)
2016. 05. 26. 20:30 Bianca Trade – Akrasz-Bau 8-1 (3-0)

A bajnokság állása: 1. Karmacsi Autó 48 pont, 2. Fejó-Therm 46 pont, 3. Dunaferr Vasas 44 pont, 4. River Plate 30 pont, 5. SZP-Asztalos-XXL 26 pont, 6. GBB Kft. 25 pont, 7. Bianca Trade 23 pont, 8. Dunabiztos Micro 22 pont, 9. Akrasz-Bau 9 pont, 10. Siker Ablak GSV 5 pont, 11. Frankcity 4 pont.

A rovat további hírei: Sport

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.