Orosz Tamás legyőzte a "pokoli tornyot"

doszerk - 2016. május 29. 11:25

Harminc fokos hőség, 438 lépcsőfok és 75 méteres magasság várta a tűzoltókat ma Misina-tetőn, ahol tűzoltók számára rendeztek lépcsőfutó versenyt. Közel ötven egyéni és hat páros indulója volt a tegnapi megmérettetésnek. A dunaújvárosi színekben induló Orosz Tamás a korcsoportjában az első helyet szerezte meg.

Hagyományteremtő céllal, első alkalommal rendezte meg a Misina Tűzoltó Toronyfutó Versenyt a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A rendezvény célja az volt, hogy versenyszerű keretek között mérjék fel a tűzoltói beavatkozások során fellépő fizikai igénybevételt.

A tűzoltók teljes menetfelszerelésben (bevetési ruha, csizma, védősisak, kesztyű, acélpalack) teljesítették a nem mindennapi versenyt.  Az ország szinte minden megyéjéből érkeztek versenyzők, önkéntes tűzoltók és hivatásos beavatkozók is. A mezőnyben két hölgy is volt, a férfiak mellett ők is sikeresen teljesítették a huszonöt emeletes magasságot.

Ahogy az indulók többsége elmondta, a TV torony az egyik legnehezebb helyszín a lépcsőfutó versenyek szempontjából. A lépcsők közötti pihenő szakaszok ugyanis ritmusváltásra kényszerítik a versenyzőket, ami sok erőt kivesz belőlük. Egyéniben a legjobb idő 3 perc 3 másodperc lett, amely Molnár Máté, pécsi tűzoltó nevéhez fűződik.

Több tűzoltó családdal, barátokkal érkezett a baranyai megyeszékhelyre, így szép számú szurkolótábor is várta a befutókat. A jó hangulatban telt versenyről senki nem távozott üres kézzel, a díjazásokon kívül, minden induló egy befutóéremmel, emléklappal és egy csoportképpel tért haza a megmérettetésről.

A hagyományteremtő toronyfutó verseny jó hangulatban telt, így a tervek szerint jövőre is megrendezik majd.

Az I. Misina Tűzoltó Toronyfutó Versenyen az alábbi eredmények születtek:

Női egyéni:

1. Tóth Zsófia Miháld ÖTE idő: 6,42

Férfi egyéni (III. korcsoport)

1. Orosz Tamás Véd-sz Kft. Dunaferr LTP idő: 3,33

2. Rafai Tibor Véd-sz Kft. Dunaferr LTP idő: 3,45

3. Lemler Róbert Véd-sz Kft. Dunaferr LTP idő: 4,02

4. Gurmai Sándor Komló HTP idő: 4,04

5. Borbély Károly Kaposvár HTP idő: 4,43

6. Szász Attila Baranya MKI idő: 5,05

Ebben a kategóriában mind a három dobogós dunaújvárosi volt, ami nagyon szép teljesítmény, gratulálunk!

A teljes eredménylistát itt olvashatják.
 

A rendezvény nem jöhetett volna létre az alábbi támogatók nélkül: Országos Katasztrófavédelmi Sport Egyesület, Antenna Hungária, OTP Bank, Pécsi TV Torony és Kilátó Étterem, Pécsi Sörfőzde,                          
PSN Zrt.                                                                                            
                                                                                      

-Katasztrófavédelem-

A rovat további hírei: Sziréna

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

2024. már. 23.

Több hónap alatt összesen 730 ezer forinttal károsította meg az egyik távközlési szolgáltató céget az a férfi, aki ellen csalás miatt emeltek vádat a napokban. Adathalászattal kezdődött, értesült a DO.

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

2024. már. 19.

A 17 éves fiatal még február második felében tűnt el, a dunaújvárosi rendőrök keresik. Felhívás a hajtás után – most is segíthet egy megosztás!

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

2024. már. 13.

Nem ismert akadályt, egy kiadós ünnepi motorozásért még azt is vállalta, hogy mástól elvett motorral, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt pattanjon nyeregbe az a férfi, akivel szemben most vádat emeltek. Benny Hill jelenthet.

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

2024. már. 05.

A tavaszias időjárás és a kerti munkák megkezdése miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. Idén már csaknem nyolcvan ilyen esethez riasztották a tűzoltókat Fejér vármegyében.

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

2024. már. 04.

Nem hivatalos információink szerint 5 métert zuhant egy munkás az erőmű gyáregységben történt baleset során ma délelőtt, létesítményi tűzoltók szabadították ki, mentőhelikopter szállította Fehérvárra. Anyagunk frissül!

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

2024. már. 03.

A tavaszi teljes körű szirénapróba vár ránk hétfőn délelőtt. Lakossági teendő nincs, de senki ne ijedjen meg a katasztrófariadó üvöltő jelzésétől!

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

2024. már. 02.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 45 éves férfi eltűnése ügyében. Múlt szerdán látták utoljára, jelentkezzen, ha tud róla – és persze egy megosztás is segíthet! (FRISSÍTVE)