Vereséggel is ötödik a Kohász!

spigott - 2016. május 26. 19:30

Egygólos, 28-27-es vereséget szenvedett a szezon utolsó mérkőzésén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese a Fehérvár KC otthonában. Együttesünk ötven percig uralta a meccset, a véghajrában azonban rengeteget hibázott, ám így is biztosan szerezte meg a bajnokság ötödik helyét.

Az ötödik helyről döntő párharc visszavágóját játszotta ma este hat órától a Fehérvár KC ellen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata. Zdravko Zovko tanítványai kedvező helyzetből várhatták a ma esti, székesfehérvári találkozót, ugyanis az odavágón nyolc góllal 34-26-ra nyertek, vagyis a remélt ötödik pozíció megszerzéséhez a nyolcgólos előnyt kellett megőrizniük. Csapatunk bizakodva várta az összecsapást, s mint azt György László másodedző a kezdés előtt elmondta, nem az előny megtartásáért, hanem az újabb győzelemért utaztak el a megyeszékhelyre.

A kezdés mindenesetre a fehérváriak számára sikerült jobban, ugyanis első két támadásukat gólra váltották, ám a kezdeti bizonytalankodás után gyorsan magára talált együttesünk, mely Triscsuk és Takács révén gyorsan egalizált, majd 4-4-es állást követően sorozatban négy gólt jegyeztek a Zovko-tanítványok, így Deli Ritának már a 13. percben muszáj volt időt kérnie, hogy rendet tegyen játékosai fejében (4-8). A rövid pauza után sajnos elkezdett egyre többet hibázni együttesünk, melyet két góllal büntettek a vendéglátók is, így a 17. percben már Zdravko Zovkonak kellet magához hívni a Kohász játékosait (6-8).

A mesteri intelmek szerencsére hatottak, mert nem csak védekezésben, támadásban is feljavult együttesünk, mely Kovács és Azari találataival állította vissza a korábbi különbséget (6-10). A folytatásban felváltva szerezték góljaikat a csapatok, ám a 25. percben Azari negyedik pontos befejezése után először vezetett öttel a Kohász, s nagyon úgy tűnt, hogy ezzel el is dőlt az ötödik hely sorsa, hiszen összesítésben már tizenhárom gól volt a mieink előnye. A félidő hajrájában minimálisan ugyan, de sikerült közelebb férkőznie a vendéglátóknak, de a szünetre így is biztos, 15-11-es vezetéssel vonulhatott csapatunk.
A térfélcserét követően egy kicsit ismét beragadtak a mieink, egymás után három tiszta ziccert is kihagytak, melynek köszönhetően a házigazdák egy 3-0-s rohammal kettőre csökkentették hátrányukat (14-16). A Kohász kézilabdázói a folytatásban sem tudtak igazán felpörögni, így a 40. percben már az egyenlítésért támadhatott a fehérvári alakulat, de egy labdaszerzés, valamint Szalai harmadik találata után újra kettővel vezetett a DKKA (16-18). A mieink szerencséjére a hazaiak is nagyon sok hibával játszottak az első tíz perc után, így Bulath, majd Klujber első góljai után a 45. percben újra négy találattal állt jobban ellenfelénél együttesünk (16-20).

Képek: DO-archív

Az összesítésben elért tizenkét fás különbség újra kissé könnyelművé tettek játékosainkat, amit Zdravko Zovko nem nézhetett sokáig tétlenül, így a fehérváriak két találata után gyorsan időt kért, ami után Vincze duplázott, s újra nyugodtabban szemlélhettük a meccset (18-22). A véghajrában mindent elkövettek azért a házigazdák, hogy legalább utolsó hazai meccsüket megnyerjék, s ebben sajnos partnernek bizonyultak a mieink is, akik az utolsó percekben rengeteget hibáztak támadásban, míg védekezésben egyáltalán nem figyeltek a fehérvári játékosokra, akik az utolsó négy percben négy gólt szerezve fordították a maguk javára az összecsapást (28-27). A győzelemnek tehát a Fehérvár KC örülhetett a szezon utolsó meccsén, ám a párharcot így is biztosan nyerte a Kohász, mely végül az ötödik helyen fejezte be az idei szezont.

Fehérvár KC – DKKA 28-27 (11-15)
Gólszerzőink: Vincze 6, Triscsuk 4, Szalai 4, Kovács 4, Azari 4, Bulath 2, Klujber 1, Horváth 1, Takács D. 1.

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.