Angola ellen a nyolc közé jutásért

spigott - 2016. július 26. 12:32

Eddig hibátlanul szerepel az ifjúsági világbajnokságon magyar leány kézilabda válogatott, mely szerdán délután Angola ellen játszik a legjobb nyolc közé jutásért.

Mind az öt mérkőzését megnyerte a magyar ifjúsági leány kézilabda válogatott a pozsonyi világbajnokság csoportkörében, így hibátlan teljesítménnyel szerezte meg a "B" csoport első helyét. A két DKKA-játékossal, Hornyák Bernadettel és Klujber Katrinnal felálló magyar csapat a kínaiakat ellen 44-17-re, a spanyolokat 30-21, míg Kongót 38-16-ra győzte le, s már három fordulót követően továbbjutott a következő körbe. A csoportmeccsek utolsó két találkozója lényegesen nehezebbnek ígérkezett, ám a svédek elleni 33-21-es, valamint a brazilok ellen aratott 28-21-es siker és a mutatott játék alapján egyértelmű, hogy komoly lehetősége van fiataljainknak arra, hogy ott legyen a világbajnokság végelszámolásánál is.

Ahhoz azonban, hogy ez sikerüljön, egy keménynek ígérkező feladat vár Hajdu János szövetségi edző együttesére, mely az "A" csoport negyedikje, Angola ellen játszik szerdán délután kettő órától a sorozat nyolcaddöntőjében. Fiataljaink holnapi vetélytársa két győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel zárta a viadal első szakaszát, ám eredményei alapján egyáltalán nem számíthat könnyű mérkőzésre ellenük ifjúsági csapatunk. Az afrikai gárda ugyanis a mieinkhez hasonlóan hibátlan oroszok ellen kapott ki csak hét góllal (25-32), míg a németek elleni 27-25-ös vereségnél a pontszerzés is benne volt a játékukban. Japán ellen 25-25-ös játszottak, Chile és Horvátország ellen fölényesen nyertek (33-20 és 30-22), vagyis nagyon oda kell rájuk figyelnie válogatottunknak, ha nem szeretnének belefutni egy kellemetlen meglepetésbe.

Hornyák Bernadett remekel a vb-n! (kép forrása: world2016.sk)

Persze a mieink formája egyelőre igen biztatónak tűnik, vagyis inkább az ellenfeleknek lehet tartani valója, ám az egyenes kieséses szakaszban már nem lehet hibázni, hiszen egy rossz meccs az érmes álmok végét jelentheti. Persze tisztában van ezzel a magyar szakvezetés is, mely lépésről lépésre igyekszik felépíteni a mieink játékát, s a legfontosabb meccsekre tartogatja a legjobb formát. Ami a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia játékosait illeti, Hornyák Bernadett és Klujber Katrin is alapembere a válogatottnak, előbbi öt mérkőzésen negyvenkilenc alkalommal talált hálóba, amivel vezeti a világbajnokság góllövőlistáját, míg Klujber Katrin tizenöt találattal járult hozzá a mieink eddigi remek szerepléséhez.

A Magyar csapat csoportmérkőzései

Magyarország – Kína 44-17 (24-10)
Magyarország – Spanyolország 30-21 (17-9)
Magyarország – Kongó 38-16 (19-8)
Magyarország – Svédország 33-21 (18-10)
Magyarország – Brazília 28-21 (16-13)

A rovat további hírei: Sport

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.