Cifra Anita lehet a Kohász új, nagy fegyvere

spigott - 2016. július 26. 7:59

Egy bajnoki címmel és egy KEK-győzelemmel a tarsolyában váltott csapatot a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia új beállósa, Cifra Anita, aki nagyon bízik abban, hogy új lendületet tud adni pályafutásának együttesünknél.

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttesének új beállósa, Cifra Anita remek éveket töltött el a Ferencváros együttesénél, ám új kihívásokra, még több játéklehetőségre vágyott, így öt sikeres esztendő után pirosra cserélte a zöld-fehér szerelést, s azt reméli, hogy a Kohásznál újra fel tudja építeni magát, mert nem csak klubszinten szeretne bizonyítani.

- Öt szép évet töltöttem a Fradinál, de úgy éreztem, hogy váltanom kell, szerettem volna más csapatban is kipróbálni magam. Sajnos az előző szezonban nem játszottam annyit, amennyit szerettem volna, így hiába éreztem magam remekül a Fradinál, a több játékperc reményében döntöttem úgy, hogy csapatot váltok. Számomra óriási élmény volt, amikor Karl Erik Böhn beválogatott a nemzeti csapatba, jól ment a játék, részt vehettem a szerbiai világbajnokságon, pályafutásom egyik gyönyörű szakasza volt. Éppen ezért is igazoltam Dunaújvárosba, mert nagyon bízom abban, hogy több játéklehetőséggel képes leszek visszatornászni magam arra a szintre, hogy újra válogatott lehessek. Egyáltalán nem mondtam még le erről, úgy érzem, hogy minden váltás hoz egy kis újat az ember életében, olyan impulzusok érhetnek itt Dunaújvárosban, amitől újabb lendületet kaphat a pályafutásom. Nem volt ez ugyanakkor könnyű döntés, mert nagyon szép öt évet töltöttem a Fradinál, ebben a közegben fradistának lenni csodálatos érzés, amit nagyon nehezen lehet felülmúlni, de a pályafutásom érdekében ezt a döntést most meg kellett hoznom.

S, ha már váltásnál tartunk, természetesen kíváncsiak voltunk arra is, hogy milyen benyomásokat szerzett csapatunknál az elmúlt napokban. Nem meglepő módon, Anita számára is nagyon megterhelő ez az időszak, de tisztában van azzal is, hogy csak kemény és kitartó munkával lehet képes arra, hogy megvalósítsa elképzeléseit.

- Munka terén még szoknia kell a szervezetemnek, hogy itt rengeteget futunk, ráadásul igen hosszú távokat, ami elég új nekem, eddig más volt a felkészülésem, s az is furcsa, hogy egyelőre még nem labdáztunk, sokkal keményebben megyünk rá az erőnlétre, mint a Fradinál. Szóval ez nem könnyű időszak, de a lányok rendkívül kedvesek, a várost amennyire lehetett feltérképeztem, de Budapest után ez is furcsa még, sokkal csendesebb, nyugodtabb, de jól érzem magam, s bízom benne, hogy ez így lesz a jövőben is. Tisztában vagyok vele, hogy a formámat nem egyik percről a másikra fogom visszanyerni, sokat kell dolgozni és játszani ahhoz, hogy az erőnlétemet, önbizalmamat és a játékomat visszanyerjem, de türelmesnek kell lennem magammal szemben, s akkor ez menni fog és komoly segítségére lehetek a Kohásznak. Az életben is nagyon elszánt és kitartó vagyok, ez jellemez játékosként is, mindent el fogok követni azért, hogy hasznos tagja legyek a csapatnak. Az biztos, hogy a nyári felkészülés ideje alatt nem fogunk unatkozni, hiszen rengeteg, összesen tizennyolc edzőmeccs vár ránk, így bőven lesz lehetőségünk a gyakorlásra, amiből mindannyian profitálhatunk. Már csak azért is, mert az idei szezon igen kiegyenlítettnek ígérkezik, az úgymond kiscsapatok is jól erősítettek, így sok kemény mérkőzés vár ránk a szezonban, de azért dolgozunk most ilyen keményen, hogy a bajnokságban és a nemzetközi kupában is minél sikeresebbek legyünk – árulta el Cifra Anita.

Csapatunk új játékosáról megkérdeztük Zdravko Zovko vezetőedzőt is, s ahogy az sejthető volt, a horvát szakember is nagyon bízik Anita képességeiben.

- Rutinos, jó játékosnak tartom Anitát, a Ferencvárosban többet védekezett, mint támadott az utóbbi időszakban, de úgy gondolom, hogy számunkra támadásban és védekezésben is nagyon hasznos lehet. Fizikailag erős, az előző szezon végén már többet játszott, bizonyította is, hogy van benne lehetőség. Azért is kötöttünk le ennyi edzőmeccset a nyárra, hogy mindenkit igyekezzünk játékba hozni, szóval nagyon bízom abban, hogy komoly segítséget jelent majd csapatunk számára az új idényben – fogalmazott a Kohász csapatának vezetőedzője.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.