Kudor Kitti bátran harcol a helyéért

spigott - 2016. július 19. 19:15

Nem titkoltan a nemzetközi kupaszereplés lehetősége vonzotta Dunaújvárosba, s nagyon elszántan várja az új idényt a DKKA csapatának irányítója, Kudor Kitti, aki tudja, hogy neki most újra bizonyítania kell, de készen áll arra, hogy vezére legyen a Kohász kézilabdázóinak.

Igen sok bosszúságot okozott az elmúlt pár szezonban együttesünk számára Kudor Kitti, aki Debrecenből érkezett a nyáron a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatához. A 28 éves, kiismerhetetlenül cselező irányító dunaújvárosi szerepléséhez nagy reményeket fűz a szakvezetés, mely azt várja el tőle, hogy igazi vezérként segítse kézilabdázóinkat a 2016/2017-es szezonban. Az élvonalbeli rutinnal alaposan felvértezett kiválóság tisztában van ezzel, s mikor arról érdeklődtünk nála, hogy miért szerződött Dunaújvárosba, nem titkolta, hogy szerette volna a nemzetközi színtéren is megmérettettni magát.

- Már a szezon közben tárgyaltunk arról, hogy Dunaújvárosban folytassam a pályafutásomat, s az ajánlatot végül azért fogadtam el, mert akkor úgy tűnt, hogy a Kohász biztosan indulni fog a nemzetközi kupában, s én mindenképpen ki akartam magam próbálni egy magasabb szinten, s nem csak a bajnokságban, hanem az EHF Kupában is bizonyítani akartam. Akkor még nyilván nem lehetett tudni, hogy úgy alakul a rájátszás ahogy, s végül pont a Kohász elleni negyeddöntős továbbjutással harcolta ki a nemzetközi kupaindulást a Debrecen is, de természetesen nem bántam meg, hogy váltottam, hiszen tisztában vagyok azzal, hogy egy nagyon jó csapatba kerültem" – árulta el Kudor Kitti.

Csapatunk új irányítója Debrecenben sajátította el a sportág alapjait, jó csapatjátékosnak tartja magát, ugyanakkor azzal is tisztában van, hogy Dunaújvárosban, egy új közösségben ismét el kell fogadtatnia magát, ám nagy elszántsággal várja a kihívást, melynek igyekszik a lehető legjobban megfelelni.

- Ami az eddigi pályafutásomat illeti, Debrecenben ismerkedtem meg a játékkal, Komáromi Ákosné egy testnevelés órán fedezett fel, s az ő hatására kezdtem el a sportággal foglalkozni. Egészen tizennyolc éves koromig Debrecenben játszottam, majd a Köstner Vilmos irányította Derecskéhez szerződtem, ahol igen hamar bemutatkozhattam az élvonalban. Ezt követően játszottam egy-egy évet Nyíradonyban, Hódmezővásárhelyen, Békéscsabán, majd visszatértem Debrecenbe, s végül onnan szerződtem Dunaújvárosba. Tisztában vagyok azzal, hogy a Kohásznál újra meg kell küzdenem majd az irányító posztért, de ezzel nincs semmi probléma, az új játékosoknak ezen mindig át kell esniük. Az elmúlt öt évben mindig azoknak kellett bizonyítaniuk, akik mellém érkeztek, most nekem kell megtennem ugyanezt, de készen állok rá. Egész pályafutásom alatt irányító voltam, ez való nekem, erényeim közé tartozik, hogy jól látok a pályán, mozgékony vagyok, a közbelövéseim sem rosszak, s úgy gondolom, hogy össze tudom fogni a csapatot, ez utóbbit el is várja tőlem Zdravko Zovko, aki azt szeretné, hogy vezéregyénisége legyek a csapatnak.

Azt tudom, hogy egy jó közösségbe kerültem, ezt érzékeltem a tavalyi szezon végén, amikor már eltöltöttünk itt három napot, s ezt látom most is. A személyes terveim között elsősorban az szerepel, hogy minél jobban beépüljek a csapatba, megharcolni a játékpercekért, s emellett persze szeretném jól is érezni magam, ez szintén nagyon fontos ahhoz, hogy egy játékos megfelelő szinten teljesítsen– fogalmazott csapatunk új irányítója.

Kudor Kittivel kapcsolatban természetesen kíváncsiak voltunk Zdravko Zovko szakmai véleményére is, s mint azt vezetőedzőnk elmondta, nagyon bízik abban, hogy új játékosunk képes lesz elvégezni azt a feladatot, amiért Dunaújvárosba szerződött.

- Mikor eldőlt, hogy az idei szezonban nem számíthatunk Bulath Anitára, azonnal elkezdtük keresni a játékosokat az irányító posztra. A választásunk végül Kudor Kittire esett, aki egy nagyon jó irányító, okos kézilabdázó, képes a gyors, tempós játékra. Számomra nagyon fontos, hogy ő egy olyan irányító, aki támadásban nagyon jól tudja szervezni a csapat játékát, s képes arra, hogy vezéregyéniség legyen. Kittit jó játékosnak tartom, s biztos vagyok abban, hogy képes lesz arra, hogy tényleg vezéregyénisége legyen csapatunknak a hazai és nemzetközi mérkőzéseken egyaránt – osztotta meg szakmai gondolatait a Kohász irányítójával kapcsolatban a horvát szakember.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.