Nyolc között az ifik!

spigott - 2016. július 27. 17:00

Ötgólos hátrányból fordítva aratott sima, 32-23-as győzelmet Angola ellen, így bejutott a világbajnokság legjobb nyolc csapata közé a magyar ifjúsági leány kézilabda válogatott.

A pozsonyi világbajnokság nyolcaddöntőjében lépett pályára ma délután a magyar ifjúsági leány kézilabda válogatott, mely az "A" csoport negyedikjével, Angola csapatával mérte össze erejét. Nem várt könnyű feladat a mieinkre, hiszen az afrikai gárda stabil, jó játékot nyújtott eddig a vb-n, mindössze az oroszoktól szenvedett simább vereséget, s bizony ezt fiataljaink is tapasztalhatták.

A mérkőzés első negyed órájában fej-fej mellett haladt a két csapat, s bár támadásban nem volt különösebb gond, a mieink védekezése és kapusteljesítménye elmaradt a remélttől. A 14. percben időt is kért Hajdu János szövetségi edző, ám ezt követően az ellenfél kapuja előtt is elfogyott a tudomány, így a 20. percben újra magához kellett hívnia a játékosokat a szakvezetésnek (10-15). A hosszú magyar gólcsendet Hornyák Bernadett szakította meg a 22. percben, s bár a folytatásban sem szórták meg magukat a mieink, a védekezés és a kapusteljesítmény azért feljavult, így a félidei szünethez érve "csak" két gól volt a hátrányunk (13-15).

A második felvonást sokkal jobban kezdték fiataljaink, akik sorozatban háromszor találtak be ellenfelük kapujába, s a s Klujber Katrin harmadik góljával újra átvették a vezetést (16-15). Innentől kezdve viszont nem volt már megállás, a mieink láthatóan vérszemet kaptak, a játékminden elemében jobbak voltak, mint vetélytársuk, s hiába kért időt kétszer is Angola, fokozatosan nőni kezdett a két csapat közti különbség. A negyvenedik percben már négy, míg az ötvenedikben már tíz góllal vezettek a mieink, akiknek a hajrában egy kis lazítás is belefért, mert így is simán, 32-23-ra nyertek, s bejutottak a világbajnokság legjobb nyolc csapata közé.

A DKKA játékosai közül ezúttal Klujber Katrin kapott több szerepet, védekezésben remekül megoldotta feladatát, s ráadásul hat gólt is lőtt, így megérdemelten kapta meg a meccs legjobb játékosának járó díjat, míg Hornyák Bernadett hat találattal vette ki a részét a mieink szép sikeréből.

Magyarország – Angola 32-23 (13-15)

Gólszerzőink: Pásztor 6, Márton 6, Klujber 6, Hornyák 5, Háfra 4, Pál 3, Fodor 1, Lakatos 1.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.