Dunaújváros Hetilap

Polgármesteri sajtóközlemény

doszerk - 2016. július 18. 16:45

Cserna Gábor polgármester újabb közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz a Pecsét István gyógyulását segítő városlakókhoz intézett felhívása kapcsán ma kora délután.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Folytatnunk kell!

 

Kedves Segítők, és Adományozók! Most ismét Önökhöz fordulok!

Pecsét István gyógyulásáért újra össze kell fognunk!

A legfrissebb információk alapján István még további hónapokat tölt Kínában, és folytatják a megkezdett kezelését. Olyan újabb kezeléseket ajánlottak a számára, ami meghosszabbítja a kórházi tartózkodását, ugyanakkor végleges eredményekkel kecsegtet. A kínált kezelések egyikét ugyan ingyen kapja meg, de az azt követően még szükségesnek ítélt célzott kemoterápia és a hosszabb kórházi tartózkodás költségeinek előteremtésében segítünk kell Őt!

A Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány számlájára a gyűjtésből befolyt közel 10 millió forintból eddig közel 6 millió forintot használtunk fel, tehát még rendelkezésünkre áll megközelítően 4 millió forint és az alapítvány tartalékából felajánlott további kettő millió forint. Még nem ismerjük a várható költségek pontos összegét, de vélhetően további, legalább kétmillió forintra lesz Istvánnak szüksége.

Marshall Rosenberg úgy vélte: Amikor a szavak szívből szólnak, minden akadályon áttörnek, és együttérzést teremtenek. Bízom abban, hogy ismét meg tudjuk mutatni, mire vagyunk képesek! Adománnyal, segítő programokkal és további gyűjtéssel kell erősítenünk az összefogást! Együtt létrehozhatjuk azt a csodát, amit fél évvel ezelőtt még senki nem látott megvalósíthatónak, de most már lehetségesnek látszik!

Ne feledjék, minden perc, és minden forint számít!

Kérem, adományukat küldjék el a Közalapítvány számlaszámára (OTP 11736037-20550332-00000000 - "Pecsét István javára") vagy keressék fel a gyűjtőpontokat!

    

Cserna Gábor
Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere
                  

 

Dunaújváros, 2016. július 18.

 

A rovat további hírei: Közélet

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.

Új városok és új narratívák Rotterdamban

Új városok és új narratívák Rotterdamban

2024. ápr. 17.

Sikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

2024. ápr. 17.

Takarítási akciót szervez az önkormányzat a Föld napja alkalmából. Három helyszínen várják az önkénteseket pénteken délután. Az akció célja a lakókörnyezet rendbetétele mellett az, hogy felhívják a figyelmet az egyéni szerepvállalás fontosságára a Föld megóvása érdekében.

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

2024. ápr. 16.

Nyár elején újra választ az ország, méghozzá egy időben az Európai Parlament (EP) tagjaira, a települési polgármesterekre, valamint az önkormányzati képviselőkre, továbbá a nemzetiségi önkormányzatok tagjaira voksolhatunk.