Másodikként tovább az Európa-bajnokságon

spigott - 2016. augusztus 25. 12:04

Az utolsó percben kapott góllal szenvedett vereséget a szerbektől, de csoportja második helyén jutott az Európa-bajnokság legjobb tizenhat csapata közé a magyar minifutball válogatott.

Utolsó csoportmérkőzését játszotta szerdán este a székesfehérvári minifutball Európa-bajnokságon a magyar válogatott, mely ezúttal a szerbek ellen lépett pályára, az elmúlt napokhoz hasonlóan telt ház, közel háromezer néző előtt. Mivel Reveland Zoltán együttese megnyerte első két csoportmeccsét, ezért egy döntetlen is elég lett volna számára a továbbjutást jelentő csoportelsőség megszerzéséhez, ám ez nem ígérkezett könnyű feladatnak, hiszen az ellenfél számára csak a győzelem jelentett esélyt arra, hogy bejusson a legjobb tizenhat közé a megméretésen.

A mérkőzés első félideje igen nagy csatát hozott, több helyzettel, de gól nélkül, ami a mieinknek teljesen megfelelt, hiszen ezzel az eredménnyel is biztosan tartották első helyüket a csoportban. A helyzet akkor változott meg jelentősen, amikor a 32. percben a szerbek megszerezték a vezetést, hiszen erősebb fokozatra kellett kapcsolnia a mieinknek, akik a dunaújvárosi Varga Csaba góljával a 38. percben kiegyenlítettek. A hajrá nagy izgalmakat hozott, mert a szerbeknek rohanniuk kellett győzelemért, melyet a 40. percben meg is szereztek, miután Risztanovics is bevette a magyar kaput (1-2).

Képek forrása: Minifutball Szövetség (Simon Erika fevételei)

A 2-1-es vendég sikert hozó végeredmény után azonban nem a mieink, hanem a szerbek szomorkodtak, ugyanis a csoport zárómeccsén a szlovénok 4-1-re verték a törököket, ami végül azt jelentette, hogy szlovén válogatott szerezte meg a csoport első helyét, a mieink a második helyről jutottak a legjobb tizenhat közé, míg a szerbek szintén hat szerzett ponttal, de a harmadik helyen végeztek a kvartettben, így búcsúztak a további küzdelmektől.

Magyarország – Szerbia 1-2 (0-0)

Gólszerzők: Varga Cs. a 38., illetve: Gvozdenovics a 32., Risztanovics a 40. percben.

A csoport végeredménye: 1. Szlovénia 6 pont (+5), 2. Magyarország 6 pont (+2), 3. Szerbia 6 pont (-1), 4. Törökország 0 pont.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.