Megvan az első győzelem!

Szárszó Lajos - 2016. augusztus 30. 19:46

A felkészülési mérkőzések sorozatában a Dunaújvárosi Acélbikák a harmadik harmadban mutatott játékuknak köszönhetően megérdemelten győzték le a Debrecen csapatát.

Lendületesen, jó iramban kezdődött a DAB újabb, immár negyedik felkészülési mérkőzése, melyen a fiúk szerették volna elkönyvelni első győzelmüket. Ez azonban a jó erőkből álló Debrecen ellen nem volt egyszerű, amely már az első percekben is érezhető volt. Mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, melyek közül a leglátványosabb Cseter korongszerzése után alakult ki. Ezt követően egy-egy emberelőnyt puskáztak el a csapatok, majd egy gyors kontra végén szerezhetett volna vezetést a DAB, de a vendég kapus szépen hárított. A folytatás izgalmasra sikeredett, hiszen mindkét gárda sokat tett a vezetés megszerzésének érdekében.

A hajrához érkezve egy-egy pofon is elcsattant a DHK kapuja előtt, melyet nem toroltak meg a játékvezetők, majd közvetlenül az első dudaszó előtt egy 4-4-es szituáció sem hozott gólt, melyhez a DAB kapusának szép védéseire is szükség volt. A lendület a második húsz percre is megmaradt, ahol már az első hazai cserében benne volt a gól, ahogyan Azari lövéseiben is. A szemre tetszetős játékkal továbbra sem volt baj, mialatt Duschek több bravúrt mutatott be, de közben gólszerzési lehetősége a DAB-nak is volt. A 36. percben a hazaiak kerültek emberelőnybe, a gólhoz mégis Vincze állt a legközelebb, aki egy kontra végén találta telibe a vasat, amelyről a korong kifelé pattant. A dudaszó előtt pár másodperccel azonban már nem segített a kapuvas sem, amikor Saluga közvetlen közelről használta ki csapata emberelőnyét (0-1). A befejező harmad első percében a kapusok mindkét oldali tesztelését követően Cseter szólója végén végre megszületett az egyenlítő találat, melyre nagyon rászolgáltak a Bikák (1-1).

A vezetés megszerzése ekkor benne volt a DAB játékában, akik több veszélyes kontrát vezettek, de hátul is észnél kellett lenni, mivel a Debrecen közben nagy erővel támadta kapunkat. Ez látványos támadó hokit hozott sok kapura tartó lövéssel, ám kisebb védekezési hiányosságokkal fűszerezve. Ebből a rohanásból a Dunaújváros jött ki jobban, hiszen az 54. percben Dansereau talált Pleszkán kapujába (2-1). A végjáték izgalmait fokozta, amikor a Dunaújváros emberhátrányba került, majd az is, amikor a Debrecen kapusa helyett mezőnyjátékost küldött a jégre, de a DAB ezt a nyomást kibírta, így megérdemelten nyerte meg a találkozót, amely a hazai csapat első győzelmét jelenti a felkészülési folyamatban. Folytatás szeptember 2-án, pénteken, 18 órakor, amikor a Bikák a Beograd együttesét fogadják.

DAB – Debrecen HK 2-1 (0-0, 0-1, 2-0)

DAB: Duschek Dávid – Hruby Gellért, Pfeil Brandon, Dansereau Keegan 1, Cseter Justin 1, Azari Zsolt, De Concilys Joey, Lévai Máté, Kaskov Danil, Ray Kevin, Léránt René, Magosi Erik, Lencsés Tamás, Németh Péter, Borbás Gergely, Odnoga Mátyás, Pál Zalán, Horváth Dávid, Nagy Márk, Tanka Lőrinc, Baca Maximilian (kapus). Vezetőedző: Lee Gilbert.

Debrecen HK: Pleszkán József – Hetényi Péter, Bezrukov Artem, Németh Attila, Kovács Viktor, Kochetkov Sergej, Kosourov Alexey, Győrfy Tihamér, Varga Arnold, Piskunov Sergey, Hári Norbert, Saluga Martin 1, Vincze Péter Tamás, Wéber Zsolt, Dancsfalvi Norbert, Voroshin Pavel, Godó Dániel, Vaszjunyin Artyom, Seluianov Vlacheslav, Pados László, Gyenes Dávid (kapus). Vezetőedző: Mukhin Evgeny.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.