Mélypont után felfelé

spigott - 2016. augusztus 29. 14:00

Veretlenül, három sima győzelemmel szerezte meg a kaproncai nemzetközi torna első helyét a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese. Kézilabdázóink fokozatosan javuló teljesítményt nyújtva játszottak, ám sokáig nem pihenhetnek, mert kedden már újabb meccs vár a csapatra.

Remekül szerepelt a hétvégén megrendezett horvátországi nemzetközi tornáján a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese, mely a horvát RK Zamet, a hazai rivális Siófok, valamint a házigazda Podravka gárdáját legyőzve szerezte meg a négycsapatos viadal első helyét. Kézilabdázóink fokozatosan javuló teljesítményt nyújtva játszottak a tornán, ami azért is biztató, mert a Metzingen elleni súlyos vereség után láthatóan kirántotta magát a gödörből együttesünk, s a szombat esti, a horvát bajnok ellen 28-17-re megnyert meccsen már olyan teljesítményt nyújtott, amibe a csapat szakvezetése sem tudott nagyon belekötni.

Érthetően elégedett is volt a hétvégi torna eredményeivel György László másodedző, aki azért azt is elárulta érdeklődésünkre, hogy a három mérkőzésből csak kettőn játszott jól a csapat.
"Volt némi törleszteni valónk, mert a metzingeni túra utolsó mérkőzése nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Persze takarózhatnék azzal, hogy mi nagyon komoly terhelésből ugrottunk neki a házigazdák elleni meccsnek, míg a Metzingen motiváltan, ellenünk "kihegyezve" kézilabdázott, s akadtak hiányzóink is, de ennek ellenére sem szabadott volna úgy játszanunk, ahogy végül tettük azt. Ezt elmondtuk természetesen a lányoknak is, akik a héten becsülettel, keményen dolgoztak, s így vágtunk neki a horvátországi tornának. Melyet végül három győzelemmel zártunk, ám azt azért hozzá kell tenni, hogy az első meccsünkön, a horvát Zamet ellen nem játszottunk jól, ugyanakkor az ellenfél nem képviselt túl nagy játékerőt, de őket azért illett így is megverni. A Siófok elleni kilencgólos győzelem is szépen hangzik, de ők még nem a teljes csapatukkal voltak, több válogatottjuk is hiányzott. Ezzel együtt ez is egy hasznos találkozó volt, melyen tudtunk gyakorolni, s próbálgatni a játékosokat.

Képek forrása: kohaszkezi.hu

A Podravka elleni mérkőzésen talán a felkészülési időszak eddigi legjobb játékát nyújtottuk, támadásban, védekezésben és a kapuban is erősek, határozottak voltunk, felvettük a harcot az erőszakos hazaiakkal, így egy kemény, olykor már durva meccsen sikerült diadalmaskodnunk. Mindent összevetve jól sikerült a hétvégénk, két nap alatt játszottunk három hasznos találkozót, melyen igyekeztünk mindenkinek megadni a lehetőséget a bizonyításra" – értékelte a DKKA horvátországi túráját György László.

Kézilabdázóink azonban nem pihenhetnek túl sokat, hiszen kedden már újabb feladat vár rájuk, méghozzá a Ferencváros ellen. A találkozóra este hat órakor kerül sor a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, s ahogy azt már megszokhattuk, a felkészülési mérkőzést ezúttal is ingyenesen tekinthetik meg a két csapat drukkerei.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.