Ütős este lett belőle

Szárszó Lajos - 2016. augusztus 26. 22:56

Javuló formát mutatott a Dunaújváros, Ferencváros elleni játéka, de így is vereséget szenvedett Budapesten egy igen harcos találkozón.

Újabb felkészülési találkozóval folytatta edzőmérkőzéseinek sorozatát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, akik ismét a Ferencváros ellen léptek jégre. A játékot magabiztosan irányították Azariék, akiknek több helyzetük is akadt, melyek közül egyet Dansereau Keegan révén sikerült kihasználni (0-1). Igaz, ehhez kellett a hazaiak védelmi megingása is, akik ekkor még elég kapkodóan játszottak. Ez felrázta a Ferencvárost, akik a harmad közepén Jereme Tendler góljával kiegyenlítettek (1-1).

A harmad folytatásában a hazaiaknak akadt több lehetőségük a gólszerzésre, de azok sorra kimaradtak. A szünetet követően a kérdés az volt, hogy a Bikák tudtak-e tapasztalatot meríteni az előző két meccsből, hiszen ott is a második játékrész volt, amely gyengébbre sikerült. Mint azt láthattuk, sajnos ma is az ellenfélnek jött ki jobban a játéknak ez a szakasza. A ferencvárosiak mintha jobban összekapták volna magukat, erősítettek a tempón, jobban koncentráltak a helyzeteknél, aminek meg is lett az eredménye. Szappanos adott remek korongot Rafaj Attilának, aki nem hibázott (2-1). Az egygólos hátrány miatt újra megpróbált tempót diktálni az újváros, ám a támadások nem vezettek eredményre, ráadásul az utolsó percekben Jereme Tendler megszerezte a hazaiak harmadik gólját (3-1).


Fotó:DO-archív

Ekkor már érezni lehetett, hogy a jégen forrósodik a levegő, melyet szemmel is látni lehetett, hiszen egy-két játékos indulatosabbá vált, és egyre több kisebb, nagyobb összetűzés alakult ki. A befejező húsz perc kezdetén jó volt látni, hogy a fordítás lehetőségét nem adta fel Lee Gilbert együttese, akik a kétgólos hátrányból visszakapaszkodva próbálták szorossá tenni az összecsapást. Egyre többször alakultak ki a keményen ütköző párok, elég sok testjátékra volt példa. Az iram közben fokozódott, hiszen mindenki hajtott a győzelemért. Az izgalmakat csak fokozta, hogy egy kapáslövést kihasználva a Dunaújváros megszerezte a második gólját (3-2), de mivel több találat nem született, a végén ismét az FTC örülhetett. A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy ebben a játékrészben két nagyobb verekedés is volt, ennek eredménye az lett, hogy a végén mindkét oldalon 3-3 játékos ült a büntetőpadon.

A rovat további hírei: Sport

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.