A harmadik sikerben bízva

spigott - 2016. szeptember 28. 7:54

A bajnokságot két vereséggel kezdő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének mai vendége a bajnokság harmadik fordulójában. A Zovko-csapat természetesen újabb győzelemre készül, ám a szakvezetés szerint keményen meg kell majd küzdeni a bajnoki pontokért.

Remekül kezdte a 2016/2017-es bajnokság küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese, mely az MTK otthonában aratott 31-20-as sikert követően jó hajrával gyűrte le 24-20-ra a megyei rivális Alba Fehérvár KC-t, így két fordulót követően négy szerzett ponttal áll a tabella harmadik helyén. A székesfehérváriak elleni szép sikert követően azonban nem pihenhettek túl sokat kézilabdázóink, akik hétfőn már munkába álltak, hogy a lehető legjobban felkészüljenek következő bajnokijukra, melyet ma este hat órától játszanak a Békéscsaba ellen.

Együttesünk vetélytársa nem a legjobb előjelekkel készül a harmadik forduló összecsapására, hiszen első két találkozóján nem sikerült pontot szereznie: Skaliczki László csapata előbb Debrecenben kapott ki 31-19-re, majd az MTK elleni hazai mérkőzésen szenvedett 29-27-es vereséget. A nyáron jól igazoló, de több sérüléstől is sújtott Békéscsaba ennél azért lényegesen szebb kezdésről álmodott, s a papírforma, valamint az eddig nyújtott teljesítmény alapján szerdán sem ellenfelünk számít a favoritnak.
Nem az esélyekkel, sokkal inkább a csapat remélhetően jó teljesítményével foglalkozik azonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia szakvezetése, s mint azt György László másodedző érdeklődésünkre elárulta, ahhoz, hogy a ma este hat órakor kezdődő dunaújvárosi mérkőzésen is sikernek örülhessenek, muszáj lesz ismét jól teljesíteniük.

"Visszatérve még egy kicsit a fehérvári mérkőzésünkre, látható volt, hogy egy nagyon jó csapat volt az ellenfelünk, mely a nyáron remek külföldi válogatott játékosokat igazolt, s a magyar magja is nagy tudású kézilabdázókból áll. Nagyon nehéz, változatos és izgalmas mérkőzést játszottunk megyei riválisunkkal, ahol nagyon jól végrehajtottuk azt, amire készültünk, elsősorban a védekezésre koncentráltunk, aminek köszönhetően a kapusteljesítményünk is rendben volt, s végül ezzel tudtuk legyőzni a nagyon jó erőkből álló fehérváriakat. Ilyen előzmények után természetesen bizakodva várjuk a mai meccset, ám a Békéscsabát egy pillanatig sem lehet leírni, emlékezzünk csak a Kohász Kupán lejátszott mérkőzésünkre, melyen csak nagy küzdelemben tudtunk nyerni egyetlen góllal. Egy harcos, kemény csapatról van szó, aki az utolsó pillanatig fog küzdeni, s nem fogja feladni.

Képek: DO-archív

Nagyon fontos, hogy nekünk nem szabad az elmúlt mérkőzésekből kiindulni, új meccs következik, s csak az dönt majd, hogy mit teszünk le szerdán a pályára. A Békéscsaba nem feltett kezekkel érkezik Dunaújvárosba, nem fogja tálcán kínálni a két pontot, nekünk ezt el kell venni tőlük, kemény védekezéssel, gyors lerohanásokkal. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a kapuban ott egy olyan játékos áll majd Triffa Ágnes személyében, aki nagyon jól ismeri játékosainkat, de ez persze igaz fordítva is, mi is ismerjük őt, s ha felkészülünk rendesen, olyan elszántsággal játszunk, mint tettük azt az elmúlt két mérkőzésen, akkor szerdán is itthon tartjuk a bajnoki pontokat" – árulta el együttesünk másodedzője.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.