Bajnokverés a nyitányon!

Szárszó Lajos - 2016. szeptember 25. 19:11

Végletekig kiélezett, ötszettes küzdelemben győzte le a címvédő Kaposvárt a Dunaferr SE röplabda csapata a 2016/2017-es bajnokság első fordulójában. Tomanóczy Tibor együttese óriásit küzdött, a kiélezett pillanatokban szerencsére nem remegett meg, s bravúros, 3-2-es sikerrel kezdte az új szezont.

Nagy várakozás előzte meg a Dunaferr idei első NB I-es meccsét, hiszen Tomanóczy Tibor legénysége a nyár folyamán meg tudta tartani játékosait, míg ugyanez a tavalyi bajnokról nem volt elmondható, hiszen ők szinte teljesen kicserélődtek. Parádésan kezdett a hazai együttes, akik megpróbálták lerázni magukról a vendégeket, mely igen jól sikerült, hiszen az első technikai időnél már 8-4-et mutatott az eredményjelző. Ezt a tempót egészen 12 pontig bírta a Dunaferr. Ekkor egy kisebb hullámvölgy következett, de ez szerencsére nem tartott sokáig. Ennek oka egyértelműen az volt, hogy feljavult több játékos egyéni teljesítménye, amely kiváló csapatjátékkal, jó tempóval párosult. Ez kitartott egészen 20-15-ig, majd ismét megállt a gépezet, így a vége izgalmasra sikerült, de szerencsére a Dunaferr nem adta ki kezéből az összes előnyét (25-23).

A második felvonás aztán teljesen más képet mutatott. Bár a szett eleje még szoros volt, a vendégek 7-8 után nagyon megléptek. Produkáltak egy ötpontos sorozatot, mialatt a legrutinosabb játékosuk, Dávid sorban szerezte a pontokat. A csereként beállt Bögöly és Vajda is hozzátette a magáét, így a Dunaferr csak futott az eredmény után (12-20). A végén még megpróbáltak kozmetikázni az álláson Kiss Marcellék, de a vége így is sima lett (16-25). Ekkor már érezhető volt, hogy csak úgy lehet visszatérni a sikert jelentő útra, ha a fiúk gyorsítani tudnak, felveszik az első szett ritmusát, és a játék minden elemében pontosabbá válnak. Hatvany jó nyitásokkal indított, majd ahogyan jöttek a pontok, úgy javult a fiaink koncentrációja is. Gyorsan megléptünk négy ponttal, amikor Gebhardt Áron kiadta a jelszót, ezt az előnyt meg kell tartani. Ez azonban egy újabb hullámvölgy miatt nem ment (12-11), de ekkor érkezett meg gyorsvonatként Kun Benedek és Gebhardt Norbert, akik vállukon vitték a Dunaferrt (20-15). Ám ekkor ahelyett, hogy simán behúztuk volna a végét, ismét jött az izgalom. A Kaposvár Dávidnak köszönhetően közelebb férkőzött (23-21), de végül fantasztikus utolsó labdamenetekkel győzött a Dunaferr (25-22).

A térfélcsere megint nem hozott szerencsét, mivel a vendégek elléptek a mieinktől, akik ekkor megint szaladhattak utánuk (6-11). A feljavult kaposvári nyitások ellen nem volt ellenszer, ezt támasztotta alá Bögöly ásza, ám ők is megtorpantak, és megint szoros lett a csata (10-12). Ekkor ismét Dávid húzta ki a kátyúból együttesét, viszont a Dunaferr nem adta meg magát, így 19-nél sikerült utolérni a tavalyi bajnokot. Az egyenlítés azonban sok erőt vett ki fiainkból, ellenben a Kaposvár új erőre kapott, és nyerte a 4. szettet (21-25). Jöhetett a mindent eldöntő ötödik játék, ahol a mieink 0-2-es állásról Kun Benedek pontjainak köszönhetően tudtak fordítani (5-4). Gebhardt ászával végleg lehűtötte a Kaposvár győzelmi esélyeit (10-6), majd Szabó Péter jókor nyitott jókat, így parádés végjátékkal, egy megismételt labdamenet végén, melyet Bohnicsek ütött be, győzött a Dunaferr (15-12).

Tomanóczy Tibor (vezetőedző, Dunaferr): - Nagyon örülök a győzelemnek, de bőven van még hová javulnunk. Voltak nagyszerű és gyengébb időszakai meccsnek, de mindkét együttesen az látszott, hogy a szezon elején járunk. A siker nagyszerű közönségünknek is köszönhető, akik végig bíztattak bennünket.

Dunaferr SE – Fino Kaposvár 3-2 (25-23, 16-25, 25-21, 21-25, 15-12)

Dunaferr SE: Kun Benedek, Bohnicsek Szilveszter, Hatvany Zsolt, Kiss Marcell, Gebhardt Norbert, Stefanovics Krisztián, Gebhardt Áron (libero). Cserék: Kholmann Norbert, Szabó Péter, Guzmics Richárd. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Kaposvár: Nagy József, Bozóki Bence, Kalmár Ákos, Dávid Zoltán, Keen Cameron, Csányi Tamás, Deák Márk (libero). Cserék: Bögöly Gábor, Vajda Tamás. Vezetőedző: Demeter György

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.