Bronzérem – veretlenül

doszerk - 2016. szeptember 28. 12:37

A harmadik helyen végzett a közelmúltban megrendezett Alcufer Kupán a Dunaferr kispályás labdarúgó csapata, mely egy szép egyéni elismeréssel is gazdagodott a viadalon.

Ötödik alkalommal rendezték meg Győr-Gyirmóton szeptember 24-én az Alcufer Kupát, melyen a Dunaferr kispályás labdarúgócsapata is részt vett. A rendkívül erős mezőnyben tavaly nem sikerült a legjobb négy közé kerülnie a dunaújvárosiaknak, ezúttal tehát a minimális cél az volt, hogy a csapat éremért játszhasson a torna véghajrájában. A viadal egyébként már nem csak országos szintűnek, hanem nemzetközinek is tekinthető, hiszen ezúttal részt vett a rendezvényen az udinei Acciaierie Bertoli Safau SpA (röviden: ABS) csapata is.

A 26 részt vevő alakulatot hat hárma és két négyes csoportba osztották, melyekből csak az első két helyezett folytathatta a küzdelmet az egyenes kieséses szakaszban, vagyis a legjobb 16 között. A Dunaferr csoportunkban rögtön a több hazai és nemzetközi tornát is megnyerő Suzuki Zrt. csapata várt a mieinkre, akikkel nagyon kiélezett küzdelemben gól nélküli döntetlent sikerült elérni. Ezt követően a MLÉH Zrt. ellen csak a győzelem jelenthette számukra a biztos továbbjutást, amit nagyszerű játékkal, 5-1 arányú sikerrel hozott is együttesünk.

A legjobb nyolc közé jutásért a NAV Pénzügyőr csapatával kellett megmérkőzni, amit magabiztos 4-0-s győzelemmel teljesítettek a mieink, míg az elődöntőért a kétszeres Alcufer Kupa-győztes EPCOS TDK (Szombathely) legjobbjain keresztül vezetett az út. A torna legjobb találkozóját láthatta a közönség, annak ellenére, hogy nem született gól, de színvonalában és minőségében, nyugodtan kijelenthető, hogy döntőnek is beillett volna a meccs.

Ez olyannyira igaz, hogy az eddigi négy Alcufer Kupa, háromszor dőlt el a Dunaferr és az EPCOS között úgy, hogy ez a két csapat játszotta a döntőt. Ezúttal a négy közé jutás volt a tét, amit büntetőkkel megnyert a vasgyári alakulat 3-2-re, így készülhettek az elődöntőre.

Itt az Ajkai Elektronikai Kft. igyekezett megnehezíteni a dolgát a mieinknek, méghozzá sikerrel, mert az összes helyzetüket (kettőt) gólra váltották és szinte kizárólag védekeztek. A Dunaferr is lőtt két gólt valamint kapufákat, de a többi ordító helyzet kimaradt, így jöhettek a büntetők. Érdekesség, hogy az ajkaiak, a kieséses szakaszban minden meccsüket büntetőkkel nyerték és sajnos ezúttal is hozták a heteseket. Az igazán érdekes az volt, hogy később a döntőben is "büntetőztek" a bakonyiak, ott azonban már elpártolt tőlük a szerencse és az Alcufer Kft. csapata nyerte a tornát. A mieink a bronzmeccset azért behúzták, hiszen a Győr-Moson-Sopron Megyei Redőr-főkapitányság csapatát 4-2 arányban legyőzték. A torna legjobb játékosának Petrás Gábort, az ISD Power Kft dolgozóját választották.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.