Dunaújváros Hetilap

Egyenlő esélyekkel a divat világában

Vass Ádám - 2016. szeptember 30. 8:58

Ezzel a címmel rendeztek divatbemutatót a Dózsa Mozicentrumban csütörtök délután, melyen a Lorántffy iskola tanulói készítették a ruhákat és kiegészítőket a Jószolgálati Otthon ellátottjainak, akik modellekként vettek részt a gálán.

A Jószolgálati Otthon Közalapítvány több középiskolával is kapcsolatban áll, nem csak a közösségi szolgálat miatt. A város középiskolás diákjai is mindig segítettek a gondozottaknak, és nagy segítséget nyújtanak a programok szervezésében is. Az ellátottak már többször bizonyították, hogy az élet számos területén otthonosan mozognak, és őket is ugyanúgy érdekli a divat világa, mint másokat. Ez az együttműködés a Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, valamint a Jószolgálati Otthon Közalapítvány között a közösségi szolgálat egy egészen különleges módja. Az elmúlt nyáron az iskola divat- és stílustervező diákjai az ellátottakkal együtt dolgoztak az egyedi ruhákon és kiegészítőkön.

Az elkészült darabokat közösen mutatták be egy gálán csütörtök délután a mozi színpadán, ahová Cserna Gábor, városunk polgármesetere is ellátogatott és elmondta, a Jószolgálati Otthonnak évről évre egyre több olyan rendezvénye van, ami a mindennapi gondoskodáson túl igazolja azt a szeretetet, törődést, amit az ott dolgozók nap, mint nap az ellátottaknak ajándékoznak. A Lorántffy iskola diákjai jótékony céllal igyekeztek szebbé tenni a jószolisok napjait és mint mondta, a hasonló partnerkapcsolat mindig nagy öröm a városban.

Kecskés Rózsa, a Jószolgálati Otthon Közalapítvány vezetője is megköszönte a diákoknak, hogy ennyi mindent adtak az ellátottaknak és azt is, hogy mindenüket bevetették az elmúlt hónapok alatt, amitől ez a nap ilyen remekül sikerült.

Posainé Varga Veronika, a Lorántffy igazgatója pedig kiemelte, hogy bizony a diákok is rengeteg mindent kaptak ettől az együttműködéstől, hiszen barátokra leltek és az együtt töltött idő alatt még inkább empatikusabbá váltak és szinte észre sem vették, mennyit is tanultak és kaptak egymástól.

A divatbemutató fő motívuma a négy őselem volt, azaz a víz, a levegő, a föld és a tűz. A bemutatott ruhák és a zene, valamint a díszletelemek és a vetítés mind ehhez a témához kapcsolódott. Az ellátottak a bemutató során egyesével léptek színpadra egy-egy diákkal, akikkel a legtöbb időt töltötték együtt. Mindenki nagyon izgult, hiszen nagy bátorság kell, hogy valaki kiálljon a teltházas nézőtér közönsége elé, de mindannyian nagyon jól érezték magukat együtt, a hozzájuk legjobban illő, egyedi ruhákban.

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.