Fontos siker idegenben

spigott - 2016. szeptember 25. 18:08

Egygólos, 2-1-es győzelmet aratott a Dunaharaszti vendégeként a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely újabb sikerével feljött az NB III Közép Csoportjának harmadik helyére.

Idegenben, a tizenötödik helyen álló Dunaharaszti MTK vendégeként folytatta az NB III-as pontvadászat küzdelmeit ma délután négy órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. Dobos Barna tanítványainak tehát egy nehéz helyzetben lévő csapat otthonában kellett bizonyítaniuk, s éppen ez adta a feladat nehézségét, ugyanis azzal minden dunaújvárosi labdarúgó tisztában volt, hogy a vendéglátók egy másodpercig sem adják majd fel a harcot.

Ahogy az várható is volt, erősen kezdtek a vendéglátók, a mieinknek kellett némi idő, hogy felvegyék a meccs ritmusát, ám addig Vaszócsik két bravúros védése segítette át a nehézségeken Dobos Barna együttesét. Ahogy teltek a percek, úgy jött fel játékban is a DPASE, mely a félidő hajrájában már mezőnyfölényt harcolt ki magának sőt, a 42. percben, Dorogi Renátó öt méterről leadott lövésével a vezetést is megszerezte (0-1). A második felvonást már lényegesen jobban kezdte csapatunk, több nagy helyzetet is kidolgozott, ám ezeket egészen a 62. percig sajnos el is hibázta.

Ekkor azonban Dobos Áron ugratta ki remekül Király Bencét, aki tizenkét méterről már nem hibázott, így megduplázta előnyét a Dunaújváros (0-2). A házigazdák persze ekkor sem adták fel, alig nyolc perccel később Mészáros találatával szépíteni tudtak, de a hajrában jól zárt a mieink védelme, így sikerült megőrizni a minimális előnyt, s elhozni a nagyon fontos bajnoki pontokat Dunaharasztiból is (1-2).

Dunaharaszti MTK – Dunaújváros PASE 1-2 (0-1)

Gólszerzők: Mészáros a 69., illetve Dorogi a 42, Király a 62. percben.

Dunaharaszti MTK: Szacskó, Scheiber (Szanku 67.), Farkas, Nyéki, Márton, Dallos, Gacsai, Mészáros, Rétsági, Benke Kaizer (82.), Bozsik. Vezetőedző: Króner Péter.

Dunaújváros PASE: Vaszócsik, Hajdók, Csendes, Páles, Ablonczy (Novák 89.), Csehi, Dobos Á., Dorogi (Nyicsenko 73.), Tóth, Blatt, Király (Kercsó 77.). Vezetőedző: Dobos Barna.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.