Kínkeserves győzelem

Szárszó Lajos - 2016. szeptember 30. 21:42

Meglepetést hozott a Beograd elleni mérkőzés, melyen a DAB több elpuskázott emberelőnyös lehetőséget követően az utolsó pillanatokra, a büntetőkre hagyta a döntést, de a rávezetésekben pontosabb volt mint ellenfele, így legalább kettő pontot itthon tartott a háromból.

A legutóbbi, Belgrádban aratott 5-2-es magabiztos győzelmet követően a negyedik helyen álló Bikák hazai környezetben fogadták szerb ellenfelüket. A ligaújonc elleni derbinek egyértelműen a mieink voltak esélyesei, hiszen a vendégek, igaz, még szokniuk kell a liga légkörét, még pont nélkül áll a sorozatban. A mérleg nyelve abból a nézőpontból is a hazaiak felé billent, mivel a DAB az idei kiírásban hazai pályán még nem hibázott, hiszen a Titánok, a Galac és a Debrecen ellen is győztesen hagyták el a jeget. Ettől függetlenül a hazaiak szakvezetése nehéz, kemény mérkőzésre számított, akik arra hívták fel játékosaik figyelmét, hogy elbizakodottan nem szabad nekiindulni a Beograd elleni találkozónak.

Mint az első harmad végén kiderült, erre jó oka volt a hazai edzőknek. Jól kezdett a hazai csapat, amely azonnal magához ragadta a kezdeményezést. A második percben az emberelőnyt kihasználva Rubin lövése csattant a kapuvason, majd Cseter dolgoztatta meg Rankovic kapust. Tanka bombáját mamuttal hárította a Belgrád hálóőre, majd Duschek érdemelt tapsot, miután Filipovic korongját védte. A hazai gólra a 11. percig kellet várni. Dansereau egyéni akció végén, a kaput megkerülve fonákkal emelt a rövid sarokba (1-0). Egy szép Tanka – Szepessy összjáték után a vendég kapus mentésén hördült fel a szurkolótábor, majd Németh hagyta ki a szólóját. A 16. percben újabb emberelőnybe került a DAB, melyet Azari használt ki egy szép Dansereau-val történt összjáték végén (2-0). Ezt követően azonban egy kisebb rövidzárlat állt be a hazaiaknál, melyet azonnal kihasznált a Beograd. Turcotte először figyelmeztetően a vasat, majd másodjára már a kapusunk mögötti hálót zörgette meg (2-1). Egy perc múlva Arvay egyenlített, aki éles szögből talált a rövid felső sarokba (2-2).

Szünet után Dansereau, majd Azari került helyzetbe, miközben hátul a veszélyes vendég kontrákra kellett figyelni. Duschek bravúrokra volt szükség, hogy ne szerezze meg a Beograd a vezetést. Ahelyett, hogy a hazaiak irányítottak volna, volt egy kisebb időszak, amikor a vendégek kerültek fölénybe. A 28. perctől kezdve folyamatos emberelőnyben, még öt a három ellen is játszott a DAB, tiszta lövésig azonban nem tudott kerülni. Nagy a kapu külső karimáját, majd Borbás kétszer a kapust találta el. Dansereau tornáztatta meg Rankovic-ot, majd Azari egy kipattanót lőhetett el, de az sem ment be. Nem hozott gólt tehát a hosszú emberelőny, amely a sport íratlan törvényei szerint megbosszulta magát. Már Arvay kapuvasa is figyelmeztető volt, majd pár másodperccel később Turcotte szerezte meg saját maga második, csapata harmadik gólját (2-3).

A gyengére sikerült harmad végén egy kisebb kakaskodás alakult ki, komolyabb pofonok nélkül, majd Hruby ült le a büntetőpadra, amely kiállítás áthúzódott a befejező játékrészre. Sokáig ebben a harmadban sem láttunk igazán átütő erejű játékot a mieinktől, hiszen a 48. percig kellett várni Dansereau első erős löketére. A Beograd hősiesen védte egy gólos előnyét egészen az 55. percig, amikor Németh szerzett korongot a támadó harmadban, majd lőni is maradt ereje, mely utat talált a kapuba (3-3). A gól felpörgette a mieink játékát, sorban alakították ki a helyzeteket, de azok nem hozták meg a vezetést, így jöhetett az öt perces hosszabbítás. A három a három elleni játék rengeteg izgalmat igen, de gólt nem hozott, a döntés a büntetőkre maradt, melyekben a DAB Azari és Dansereau találatainak köszönhetően megnyerte a párharcot, így megőrizte hazai veretlenségét.

DAB – HK Beograd 4-3 (2-2, 0-1, 1-0, 1-0) - büntetőkkel

DAB: Duschek Dávid - Lencsés Tamás, Lévai Máté, Horváth Dávid, Mátyásy Bence Marcell, Pál Zalán, Hruby Gellért, Németh Péter 1, Becze Tihamér, Dansereau Keegan 2, Szepessy Bálint, Borbás Gergely, Ladygin Mykola, Léránt René, Pfeil Brandon, Odnoga Mátyás, Cseter Justin, Nagy Márk Máté, Rubin Benjamin, Azari Zsolt 1, Tanka Lőrinc, Lajcs János Marcell. Vezetőedző: Lee Gilbert.

HK Beograd: Rankovic Arsenije - Vucurevic Nemanja, Wills Michael, Kerezovic Nikola, Novakovic Ugljesa, Filipovic Dimitrije, Crnogorac Dominik, Zwick Andrej, Vukicevic Luka, Podunavac Pavle, Terzic Djordije, Bjelogrlic Uros, Novakovic Petar, Turcotte Hugo 2, Brkusanin Marko, Glavonjic Ivan, Sabados Robert, Saliji Samir, Arvay David 1, Stepanovic Petar. Vezetőedző: Christer Dreberg.

A rovat további hírei: Sport

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.