Megérdemelt, biztos siker

Szárszó Lajos - 2016. szeptember 23. 20:39

Már az első harmadban eldöntötte a pontok sorsát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata a Debrecen elleni hazai rangadón a MOL Liga ötödik fordulójában. Lee Gilbert tanítványai remekül kezdtek, s korán megszerzett előnyükkel jól sáfárkodva arattak 4-0-s sikert.

A két győzelemmel és két vereséggel kezdő Acélbikák a javítás és a győzelem reményében fogadták a három győzelemmel és egy vereséggel az ötödik helyen álló Debrecent. Mint a hazai játékosoktól megtudtuk, nagyon motiváltan várták a találkozót, hiszen szerettek volna visszavágni a Debrecenben elszenvedett 4-1-es vereségért. A kezdő bedobást követően a hazaiaknál volt többet a korong, ettől függetlenül több vendég lövést számlálhattunk, melyeket többnyire kontrákból értek el. A Dunaújváros első sora több lehetőséget dolgozott ki, így két alkalommal Cseter előtt adódott lövőhelyzet, de azok elkerülték Gyenes kapuját.  Azariék forgatták jól a palánk mellett a korongot, beszorítva a Debrecent saját kapuja elé, majd emberelőnybe is kerültek, miután Varga húzta ki Lencsés lábát.  Ennek ellenére majdnem a hátrányban lévő vendégek szereztek kontrából vezetést, Duschek azonban a hónap védését bemutatva fantasztikus bravúrral hárított.

Miután kiegészült a vendégcsapat, megszerezte a vezetést a Dab. Németh startolt rá a kapusról kipattanó korongra, melyet a korcsolyapenge és a kapuvas között pöckölt a kapuba (1-0). Pár perc múlva ismét a gólszerző került szembe Gyenessel, de hasba lőtte a kapust. Ladygin kapott forintos passzt Dansereau-tól, de az előretörő hátvéd ütőjéről a korong mellé pattant. Érett a második újvárosi gól, melyre nem kellett sokat várni. Becze két debreceni védő szorításából kibújva tudott lőni, melyet először mamuttal védett Gyenes, de a kipattanónál már tehetetlen volt (2-0). Duschek Dávidot is meccsben tartották a vendégek, de ő minden korongot remekül hatástalanított. A vége előtt fél perccel Rubin került a büntetőpadra, melyből a mieink jöttek ki jobban. Cseter szerzett korongot, aki nagy erővel tört előre, majd fonákkal helyezte a pakkot a kapuba (3-0).

A háromgólos előny hatására Mukhin mester kapust cserélt, és a Gyenes helyére beállt Pleszkánt azonnal tesztelték is csatáraink, aki fejjel hárított. A válaszra nem kellett sokat várni, Saluga tesztelte hálóőrünket. Rubent ültették le a büntetőpadra, de a két perc különösebb események nélkül telt le. A 27. percben fordult a kocka, hiszen a Dab került emberelőnybe, viszont Pleszkán megvédte kapuját az újabb góltól, aki Azari takarásból leadott lövését is hárította. A folyamatos fölényben játszó Dunaújváros ellen nem tudott újítani, tempót váltani a Debrecen, így a biztos vezetést semmi nem veszélyeztette. Cseter nyomorgatása miatt Kovács kapott két percet, melyet Borbás használt ki (4-0), ezzel le is telt a második húsz perc.

Piskunov kiállításával indult a befejező harmad, majd Magosi hibájából Godó fordult kapura, de Duschek szépen hárította a közeli emelést. Németh Péter játszotta tisztára magát, de a lövésében ezúttal nem volt átütő erő. Ezt azonban elmondhattuk a Debrecen együtteséről is, így nem volt veszélyben a hazai vezetés, ezzel fokozatosan közelebb kerültek Azariék a győzelemhez, akik taktikusan tartották előnyüket. Cseter szólója okozott újabb izgalmat, ami Voroshin szabálytalansága miatt nem ment be, de legalább emberelőny lett belőle. Pár perc csendesebb játszadozás után Duschek bizonyította, hogy remek reflexekkel rendelkezik, majd Ladygin fűzte át a teljes debreceni védelmet. Az utolsó cserékben is jobb volt a Dab, akik még egy emberhátrányt is kivédekeztek. A játék minden elemében jobb Dunaújváros megérdemelt győzelme egyúttal azt jelenti, hogy a két együttes helyet cserélt a tabellán.

Lee Gilbert (vezetőedző DAB): - Nem foglalkozunk a múlttal, hiszen ma az volt a legfontosabb, hogy sikerült megnyernünk a találkozót. Még sok munka vár ránk, lépésről lépésre haladunk előre. A győzelem ellenére voltak hibáink, melyeket ki fogunk elemezni, és azokat megpróbáljuk kijavítani. Nagyon fontos hazai győzelmet szereztünk, de mostantól arra kell koncentrálnunk, hogy idegenben is sikeresek legyünk.

Szilágyi Levente (csapatvezető, Debrecen): - Gratulálok a Dunaújvárosnak, akik megérdemelten győztek. A végeredmény kiválóan tükrözi a helyzetkihasználásunkat. Jól kezdtük a mérkőzést, rámentünk az újvárosra, majd nem lett az igazi az első harmad, mivel az első bekapott gól után sajnálatosan szétesett a játékunk. Igaz, hogy ezt követően is megvoltak a helyzeteink, de azokat nem sikerült kihasználni, ezzel együtt Duschek kiválóan védett. Mivel a MOL Liga nem sprint, hanem maraton futás hosszúságú, így a hátralévő 35 mérkőzésen ki kell javítanunk hibáinkat.

Dunaújvárosi Acélbikák – Debreceni HK 4–0 (3-0, 1-0, 0-0)

Dunaújvárosi Acélbikák: Duschek Dávid – Lencsés Tamás, Lévai Máté, Horváth Dávid, Mátyásy Bence, Hruby Gellért, Németh Péter 1, Becze Tihamér 1, Dansereau Keegan, Szepessy Máté, Borbás Gergely 1, Ladygin Mykola, Magosi Erik, Léránt René, Pfeil Brandon, Odnoga Mátyás, Cseter Justin 1, Nagy Márk, Rubin Benjamin, Azari Zsolt, Tanka Lőrinc, Baca Maximilian (kapus). Vezetőedző: Lee Gilbert.

Debreceni HK: Gyenes Dávid – Hetényi Péter, Kovács Viktor, Kochetkov Sergey, Győrfy Tihamér, Varga Arnold, Piskunov Sergei, Hári Norbert, Saluga Martin, Vincze Péter, Wéber Zsolt, Dancsfalvi Norbert, Voroshin Pavel, Godó Dániel, Molnár Dávid, Berta Ákos, Vaszjunyin Artyom, Seluianov Viacheslav, Pados László, Popkov Denis, Pleszkán József (kapus). Vezetőedző: Mukhin Yevgeni

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.