Munkában a serdülők is

spigott - 2016. szeptember 27. 19:51

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia első számú serdülő csapata vereséget szenvedett, a kisebbek viszont három sikernek örülhettek a közelmúltban.

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülő együttesei is sorozatban játsszák mérkőzéseiket. Első számú együttesünk az Országos Serdülő Bajnokság küzdelmeiben látta vendégül hétvégén a Szigetszentmiklós csapatát, s mint arról Takács Józsefé edző beszámolt, a dunaújvárosi fiatalok bátran küzdöttek két évvel idősebb játékosokból álló vetélytársuk ellen. Amíg el nem fáradtak, igyekeztek megnehezíteni ellenfelük dolgát, s bár a 2-es labdát még nem mindig tudják pontosan irányítani, ebben is látni a fejlődést a játékosokon. Az edzői értékelésből megtudhattuk, hogy a csapat tagjainak még szokniuk kell azt, hogy az ellenfél keményebb ütközései után is tovább kell menni, s passzal keresni a szabadon álló társat, de idővel ezeket a tapasztalatokat is sikerrel fogják hasznosítani a játékosok, akiktől hasonlóan nagy küzdelmet, de egy kicsivel pontosabb játékot remél a jövőben a szakvezetés.

Képek: DO-archív

Három találkozót játszott eddig a nyílt serdülő bajnokságban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia második számú serdülő együttese, s mint azt a csapat edzője, Ferling Bernadett elárulta, az első kettő összecsapás könnyebbnek ígérkezett, így ezekre még a nyári hathetes felkészülés részeként tekintettek. Fiataljaink előbb házon belül, akadémiánk harmadik számú csapatával meccseltek, s 13-5-ös félidő után sima, 26-10-es sikert arattak, majd a DAC gárdáját is könnyedén, 44-10-re győzték le.
A harmadik találkozó már lényegesen nehezebbnek ígérkezett, ugyanis azzal a Vecséssel csaptak össze serdülőink, ahol remek utánpótlásképzés folyik. A mérkőzés igazolta is az előzetes várakozásokat, hiszen az ellenfél nem könnyítette meg a mieink dolgát, ám a szoros első félidőt követően remek 3-2-1-es védekezéssel, jó kapusteljesítménnyel és okosabb játékkal végül sikerült itthon tartani a bajnoki pontokat (20-16).

Eredmények

Országos Serdülő Bajnokság

DKKA – Szigetszentmiklósi NKSE 11-28 (5–14)
DKKA: Fülöp Fanni, Reszegi Dóra – Kátai Edina 2, Kiss Flóra, Rőder Adél, Váradi Hanna, Sztanó Kincső 1, Kersztes Elizabet 2, Varjas Lara, Slett Enikő 1, Imre Viktória, Tímár Annamária 1, Szappanos Vivien, Wenszky Janka, Gál Borbála 3, Jánosházi Mónika 1.

Nyílt Serdülő Bajnokság

DKKA II. – DKKA III. 26-10 (13-5)
Gólszerzők: Hetyei 1, Veres 4, Matucza 2, Illés 2, Tancsa 2, Koronczai 6, Stachó N. 3, Somogyi 3, Pál 3.

DKKA II. – DAC 44-10 (20-5)
Gólszerzők: Hetyei 1, Veres 5, Matucza 3, Tancsa 3, Koronczai P. 14, Stachó N. 2, Somogyi 1, Vargyas 2, Jilling 4, Cserepes 5.

DKKA II. – Vecsés 20-16 (10-9)
Gólszerzők: Hetyei 1, Veres 4, Matucza 5, Illés 1, Koronczai P. 6, Stachó N. 2, Pál 1.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.