Ragyogó sikerek a tornász szerbajnokságon

Szárszó Lajos - 2016. szeptember 26. 13:28

A riói olimpia után először lépett versenykörülmények között a szerekhez Kovács Zsófia, aki az általa választott gerendán és felemás korláton mindenkit maga mögé utasított.

Kiváló sikereket ért el a Dunaferr SE Torna Szakosztálya a Budapesten megrendezett országos szerbajnokságon, ahol a mieinket a felnőttek között Kovács Zsófia, míg a juniorok mezőnyében Halász Dóra Szimonetta és Jakab Noémi képviselt. Zsófi számára azért volt kiemelt fontosságú ez a verseny, hiszen ő az olimpia után egy újabb nemzetközi megmérettetésre, a Torna Challenge Világkupára készül. A hétvégi versenyre két szeren, a mumusnak számító gerendán, és az olimpián nagyszerűen sikerült felemáskorláton lépett a bírák elé. Az első versenynapon, vagyis szombaton a kedvenc szer, a felemáskorlát várt Zsófiára, amely gyakorlatába nemrég új elemeket építettek be edzőivel, Joó Gabriellával és Trenka Jánossal.

A Dunaferr SE tornásza, csakúgy, mint az olimpián, remek programot mutatott be, amely 13.400 pontot, ezzel együtt aranyérmet ért. Érdekesség, hogy olyan fölénnyel nyerte ezen a szeren az országos bajnokságot, hogy az őt követő Dévai Boglárkára nála 2.300 ponttal kevesebbet kapott. Vasárnap azonban a gerenda következett, amely szer legutóbb nem igazán sikerült. Zsófiának azonban az elmúlt egy hónapban sikerült olyan minőségű munkát elvégeznie, hogy ezúttal ez a gyakorlata nagyszerűen sikerült. A KSI versenyzője, Divéky Luca előtt 13.900 pontot szerezve megnyerte az országos bajnokságot. Nyugodtan elmondhatjuk, hogy a Dunaferr SE felnőtt versenyzője, aki az aranyérmek tekintetében duplázni tudott, kimagaslott a mezőnyből, hiszen mindkét napon brillírozott, így boldogan nyilatkozott teljesítményéről:

Képek: DO-archív

- A riói olimpia után nem sok időm maradt a szerbajnokságra való felkészülésre, de összességében elégedett vagyok. Nagyon örülök annak, hogy két szeren is aranyérmes lettem. Szombaton jól sikerült a felemáskorlát gyakorlatom, majd vasárnap, a számomra mumusnak számító gerendán léptem a bírók elé. Ez utóbbi szeren az elért eredmény azért volt fontos volt számomra, mert a riói olimpián ezt rontottam. Örülök, hogy sikerült bebizonyítanom, hogy meg tudom csinálni. Számomra minden verseny nagyon fontos, hiszen ezeken még nagyobb rutint szerezhetek.

A nemrég a Magyar Torna Szövetségtől mikrobuszt kapott Dunaferr SE azonban nem csupán a felnőttek mezőnyében, hanem a junioroknál is megszerezte a legfényesebben csillogó érmeket. Ebben a korosztályban Jakab Noémi gerendán és talajon lett első, míg Halász Dóra Szimonetta ugrásban utasított maga mögé mindenkit. Ezzel azonban nem érte be két fiatal kiválóságunk, hiszen az aranyak mellé összesen négy ezüstöt is bezsebeltek.

Eredmények, szer országos bajnokság:
Női:
Felemás korlát:
    1. Kovács Zsófia Dunaferr SE 13.400 (edző: Trenka János, Joó Gabriella )
    2. Dévai Boglárka Haladás SE 11.100
    3. Divéky Luca KSI SE 11.000
Gerenda:
    1. Kovács Zsófia, Dunaferr SE 13.900 (edző: Trenka János, Joó Gabriella)
    2. Divéky Luca, KSI SE 12.750
    3. Böczögő Dorina, TC Békéscsaba 12.550

Junior nők:
Ugrás
    1. Halász Dóra Szimonetta Dunaferr SE 12.750 (edző: Trenka János, Joó Gabriella)
    2. Tömböl Boglárka Haladás VSE 11.625
    3. Farkas Dorottya Haladás VSE 10.775
Felemáskorlát
    1. Tömböl Boglárka Haladás VSE 10.150 (edző: Vizer Erzsébet, Rácz Gábor )
    2. Halász Dóra Szimonetta Dunaferr SE 10.100
    2. Jakab Noémi Dunaferr SE 10.100
Gerenda:
    1. Jakab Noémi, Dunaferr SE 13.400 (edző: Trenka János, Joó Gabriella)
    2. Halász Dóra Szimonetta, Dunaferr SE 12.450
    3. Tömböl Boglárka, Haladás SE 10.350
Talaj:
    1. Jakab Noémi, Dunaferr SE 13.200 (edző: Trenka János, Joó Gabriella)
    2. Halász Dóra Szimonetta, Dunaferr SE 12.800
    3. Tömböl Boglárka, Haladás VSE 11.350

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.