Simán győzött a légió

Szárszó Lajos - 2016. szeptember 29. 20:50

Elmaradt a bravúr a bajnokságban, mivel az első félidő hetedik percben a már négy gólnál járó, hét idegenlégióst soraiban tudó Győr gyorsan eldöntötte a Dunaferr futsalosai elleni találkozót, melyet végül hatgólos különbséggel, 9-3-ra nyertek meg a vendég zöld-fehérek.

Az alapszakasz előre hozott negyedik fordulójában a tavalyi bajnokot, a Rába ETO együttesét fogadta az ezüstérmes Dunaferr. A két csapat múltjából jó volt emlékezni a tavalyi győri meccsre, amikor a Dunaferr idegenben győzte le a bajnokot. A mostani összecsapás előtt mindkét együttes legjobbjai a nemzeti válogatottakban - felnőtt és U 21-es – szerepeltek. Az utóbbi héten Fehér Zsolt gárdája elszánt, kemény munkával készült a futsal forduló csúcsrangadójára, melyre mindkét fél győzelemmel hangolt. Hosszú Ádám labdaszerzésével és lövésével indult a találkozó, majd Revelandnak kellet kétszer egymás után bravúrral hárítania. A második percben azonban már ő sem tudott csodát tenni, amikor Moura lőtte ki tiszta helyzetből a bal alsót (0-1).  Alig telt el újabb hatvan másodperc, újabb gólt kaptunk, ezúttal Alejandro Vinas volt eredményes (0-2).

A villámrajtnak ezzel nem lett vége, hiszen még ugyanabban a minutumban Jaison is betalált (0-3). A válasz Klacsáktól érkezhetett volna, de a győri oldalon a kapufa mentett. Az első percekben a sokkal gyorsabb tempót diktáló, pontos passzokkal operáló vendégek megérdemelt vezetésük birtokában megnyugodtak, de a támadások vezetését nem adták fel. A hetedik percben Seidler és Silva összjátéka után született meg a negyedik vendég találat (0-4), amely után Fehér Zsolt kénytelen volt időt kérni. Villámrajtot vett tehát a tavalyi bajnok, melyet követően megpróbált nagyobb tempóra, és pontosabb összjátékra váltani a Dunaferr, miközben arra is figyelni kellett, hogy ne nyíljon ki a védelem. Horváth Norbert lövése jelezte, hogy feltámadásra kész a hazai csapat, melyet Tóth védett lábbal. A tízedik percben kapust cseréltünk, bár Reveland nem tehetett a gólokról, emellett pedig számos védést mutatott be. Hosszú szabadrúgás bombáját ütötte a mezőnybe a győri kapus, majd Vargát húzták vissza a büntetőterület előtt, amely kettőperces előnnyel járt. A labdát jól járató Dunaferr a szépítéshez Horváth, majd Hosszú lövésekor is közel állt, ám Tóth kapus válogatott formát mutatva hárított. A kimaradt emberelőny megbosszulta magát, mert Seidler talált a hazai kapuba (0-5).

Horváth lőtt kapu fölé egy ígéretes szóló végén, majd Drahovsky sarokkal vette be kapunkat (0-6). Négy perccel a szünet előtt Schrancz tornáztatta meg Tóthot, majd végre megtörte a jeget, amikor egy szöglet után passzolta jobb belsővel a labdát a hálóba (1-6). Az első húsz perc kegyelemdöfését Alejandro Vinas vitte be, aki egy másodperccel a dudaszó előtt Tóth pontos kidobását gurította a hosszú alsóba (1-7).

Szünet után Angulo mester a kezdőjátékosainak pihenőt adott, így kiegyenlítettebb lett a folytatás. Varsányi Áron tolta kapu fölé Seidler távoli bombáját, majd Horváth cikázott végig a vendégek védelmén, de a lövése a palánkon csattant. Schrancz szép kontratámadás végén sajnos nem talált kaput, majd ugyancsak ő, majd Németh és Hosszú dolgoztatta meg Alasztics Marcellt. A játéknak ebben a szakaszában kisebb fölénybe kerültünk, de eredmény, vagyis újabb gól nélkül. Jaison próbált varázsolni, miután szép mozdulattal emelte fel saját magának lövésre a labdát, majd lőtte azt kapu fölé. Varga, majd Klacsák előtt adódott újabb kecsegtető helyzet, mégis a vendégek örülhettek Alejandro szabadrúgást követő találatának (1-8).

Ekkor sajnos már a fejekben sem volt minden rendben. A lövések céltalanul mentek kapu fölé, és kimaradt egy ajtó-ablak helyzet is. Schrancz Balázs rutinja kellett ahhoz, hogy nyugodtabbá váljon a hangulat, aki szabadrúgásból szépített (2-8). Jöhetett volna a harmadik is Vargától, ám erős lövése pont a kapust találta el. Ahogy telt az idő, úgy csökkent a játékosok koncentrációja is, amelyből mindkét oldalon több lövés született, de a kapusok hárítani tudtak. Ekkor következett Farkas Balázs játékvezető pillanata, aki a szabályosan szerelő Horváth Norbertet piros lappal kiállította, teljesen jogtalanul, majd a lapok felmutatásába annyira belejött, hogy az újvárosi kispadról Kozmáné Provoda Éva gyúrónkat is kiküldte a teremből. A helyzet igazságtalanságát bizonyítva a vendégek még a szabadrúgást is szándékosan, sportszerűen kapu mellé gurították. Az emberhátrányba kerülő Dunaferr hősiesen védekezett, de Seidler így is betalált (2-9). A végén Schrancz lefordulása érdemelt tapsot, majd az utolsó másodpercekben Hosszú szerezte meg a meccs utolsó gólját (3-9). A Győr ilyen különbséggel is megérdemelten győzött.

Dunaferr DUE RENALPIN FC - ETO Futsal Kft 3-9 (1-7)

Dunaferr: Reveland Zoltán– Horváth Norbert, Hosszú Ádám 1, Varga Csaba, Klacsák Bence. Cserék: Varsányi Áron – Németh Péter, Schrancz Balázs 2, Fridrich Dávid, Csányi Dávid István, Józsa Tamás, Farkas Erik. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

Rába ETO: Tóth Gyula – Calvo Roriguez Juan Ramon, Rei Moura Davide Claudio 1, Constantino Vinas Alejandro 3, Dávid Richárd. Cserék: Alasztics Marcell és Matkovics Gábor – De Ramos Jaison Francisko 1, Drahovsky Thomas, Seindler Michal 3, Silva Felix Francisco Leonardo, Vas Ádám, Bognár Bálint, Sáhó Kristóf. Vezetőedző: Angulo Lopez Marco Antonio.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.