Újabb sikerre készül a DPASE

spigott - 2016. szeptember 30. 12:33

Hazai környezetben folytatja az NB III-as pontvadászat küzdelmeit szombaton este hat órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely a Hódmezővásárhely elleni összecsapáson nyújtaná tovább győzelmi sorozatát.

Két bajnoki győzelemnek örülhetett a közelmúltban a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely a Pénzügyőr és a Dunaharaszti ellen is egyaránt 2-1-es sikert aratva lépett fel az NB III Közép Csoportjának harmadik helyére. A dunaújvárosi fiatalok nyolc forduló alatt hat győzelmet arattak a bajnokságban, ráadásul a Magyar Kupában is továbbjutottak a következő körbe, vagyis a mieink jó hangulatban, bizakodva várják újabb hétvégi bajnokijukat, melyen a Hódmezővásárhely csapata lesz az ellenfelük szombaton este hat órától a Dunaújvárosi Stadionban.

Együttesünk hétvégi vetélytársa jelenleg a kilencedik helyen áll a bajnoki tabellán, s elmúlt nyolc mérkőzéséből hármat nyert meg, s egy döntetlenje mellett négy vereséget is elszenvedett. A DPASE vezetőedzője, Dobos Barna szerint azonban nem ebből kell kiindulnia együttesének, s ahhoz, hogy sorozatban harmadik bajnokiján is győzelmet arasson, muszáj lesz ismét jól teljesítenie, mert a pontokat ezúttal sem adják majd ingyen.

"Minden dicséretet megérdemel a csapat a közelmúlt eredményeiért, hiszen a klub gazdasági helyzete az jelen pillanatban olyan, hogy talán a legkisebb költségvetésű csapat vagyunk az NB III-ban, szóval ezek a győzelmek, s az eddigi szereplésünk mindenképpen figyelemre méltóak, s az egész stáb, valamint a játékosok kemény munkáját bizonyítják. Hétvégén természetesen az a célunk, hogy ezt a jó sorozatot tovább nyújtsuk, ugyanakkor nem szabad abból kiindulnunk, hogy mi a harmadik, míg a Hódmezővásárhely a kilencedik helyen áll, mert még továbbra is a bajnokság elején járunk. Mint mondtam, a csapatok nagyobbik része sokkal jobb lehetőségeket tud biztosítani játékosaiknak, mint mi, ilyen a Hódmezővásárhely is, s ugyan ez nem jelenti azt, hogy nem kelhetnénk velük versenyre, de ha csak ezt nézzük, akkor hétvégén nagyon nehéz dolgunk lesz.

Képek: DO-archív

Szerencsére nem ezt kell azonban figyelnünk, hanem azt, hogy amit eddig letettünk az asztalra, azt tudjuk folytatni az előttünk álló fordulóban is. Most a harmadik helyen állunk, ami természetesen nagyon jó, örülünk is neki, de ha meg akarjuk tartani ezt a pozíciót, akkor még nagyon sok hétvégén kell pontokat szereznünk. Ilyen lesz ez a mostani is, szeretnénk újabb sikerrel megörvendeztetni az értünk szurkolókat, amihez támadásban és védekezésben is jól kell teljesítenünk, s nem csak csapatként kell jól muzsikálnunk, de emellett szükség lesz azokra a jó egyéni teljesítményekre is, melyek a közelmúlt találkozóin rendre hozzájárultak a sikereinkhez. Akadnak ugyan kisebb sérülések az együttesben, de jelenleg úgy tűnik, hogy szinte a legjobb összeállításban léphetünk pályára a szombati mérkőzésen, melyre természetesen sok szeretettel várjuk drukkereinket is" – fogalmazott a DPASE szakvezetője.

A rovat további hírei: Sport

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.