Behúzta a kötelezőt a Dunaferr

Szárszó Lajos - 2016. október 28. 20:26

A röplabda NB I hetedik fordulójában a Dunaferr négy szettben győzött a dunaújvárosiakat is soraiban tudó Magyar Junior Válogatott ellen.

Két nap, két mérkőzés, két győzelem. Így foglalható össze a Dunaferr SE röplabda csapatának tegnapi és mai napja. Érdemes azonban a részletekbe belemenni, hiszen tegnap a késő esti órákban a Kertvárosi Sport Egylet legyőzése után Magyar kupában lépett tovább Tomanóczy Tibor csapata, ma pedig a Magyar Junior Válogatottat fektették két vállra. Mindkét meccsnek megvolt a maga érdekessége, hiszen a budapestieket régebbi felnőtt válogatottak alkották, míg a junior válogatottban két dunaújvárosi fiatalember kapott helyet, akik így saját csapattársaik ellen meccseltek.

A legpikánsabb talán az volt, hogy ma Tomanóczy Tibor fia, a címeres mezben játszó Tomanóczy Bálint saját édesapja ellen bizonyított, de „ellenfélként” játszott a feladó Csizmadia Tamás is. A Dunaferr ráadásul nem a tejes kerettel utazott el a meccs helyszínére, Izsákra, akik legrutinosabb játékosukat, Hatvany Zsoltot nélkülözték. Ezek alapján sem fért azonban kétség ahhoz, hogy a találkozó egyértelmű esélyese a piros-fehér gárda, akik ennek megfelelően kezdték a párharcot. Az első szettben hamar a fiatalok tudtára adták a mieink, hogy ki az úr a házban, hiszen azt simán megnyerték, ám ezt követően egy meglehetősen mély hullámvölgybe került a Dunaferr. A juniorok azonnal meg is büntették a figyelmetlenséget, a lazítást, és meglepetésre egyenlítettek.

Képek: DO-archív

Ebben a szettben nem sikerültek a nyitások, a nyitás fogadások. Ez azonban helyre tette a dunaújvárosiak gondolkodását, hiszen a harmadik játékot úgy nyerték tizenkét ponttal, hogy akkor minden sikerült. A befejező szettben Tomanóczy Tibor minden játékosának lehetőséget adott, akik ellen nagyot küzdöttek a juniorok, akik 20-20-ig tartották a lépést, de a végjátékot végül a mieink négypontos különbséggel nyerték.

Magyar Junior Válogatott - Dunaferr SE 1-3 (17-25, 25-20, 13-25, 21-25)

Magyar Junior Válogatott: Csizmadia Tamás Martin, Leiner Péter, Szabó Márton Károly, Horváth Kristóf, Lukács Zalán, Fülöp Péter, Farkas Róbert Zsolt (libero). Cserék: Solivural Kevin, Tomanóczy Bálint, Kara Zsombor (libero). Vezetőedző: Demeter András György.

Dunaferr SE: Stefanovics Krisztián, Kholmann Norbert, Guzmics Richárd, Gebhardt Norbert, Kun Benedek, Bohnicsek Szilveszter, Gebhardt Áron (libero). Cserék: Novokrescsenszkov Viktor, Szabó Péter, Kiss Marcell, Flachner Dániel, Móró Ákos. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.