Felemás eredmények az utánpótlásnál

spigott - 2016. október 27. 16:11

Három vereséggel és egy sima győzelemmel zárta a közelmúlt összecsapásait a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülő együttese.

Négy találkozón lépett pályára a közelmúltban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia harmadik számú serdülő együttese. Takács Józsefné tanítványai először a Vecsés elleni bajnokin húztak szerelést, s bár ellenfelük nagyobb játékerőt képviselt, lelkesen küzdöttek a dunaújvárosi fiatalok, így hiába szenvedtek 27-17-es vereséget, a csapat edzőjének tetszett a lányok hozzáállása. Ezt követően az Erima bajnokságban léptek pályára a mieink, akik annak tudatában várták a Kozármisleny és a Győr elleni összecsapásaikat, hogy tudták, a csoport két legerősebb csapata ellen minden szép megoldásnak örülniük kell.

A Kozármisleny ellen egy tízgólos vereséghez volt elegendő akadémistáink teljesítménye, míg a Győr ellen hiába játszott kiválóan az első félidőben a csapat, a fordulás után nagyon beragadtak fiataljaink, így a vendégek végül 29-16-os sikert arattak. Ennek ellenére is tanulságos volt a mieink számára a két találkozó, hiszen megmutatták, hogy amíg tudnak koncentrálni, addig képesek tartani a lépést riválisaikkal, ám az is látszott, hogy a fáradtság a fejekben jelenik meg először.

A négymeccses sorozat utolsó állomásán a DAC együttesét fogadta csapatunk az Országos Serdülő Bajnokság újabb fordulójában. Ugyan a kezdés nem alakult a legjobban, kicsit megszeppenve kézilabdáztak a DKKA játékosai, ahogy megnyugodtak, végre jöttek a szép megoldások is, s végül sima, 24-8-as győzelemmel szerezték meg első pontjaikat a csoportban. Mint azt Takács Józsefné elmondta, pár tanítványa kimondottan jól és eredményesen játszott a mérkőzésen, s bár vannak még, akiktől többet vár, bízik abban, hogy a közeljövő mérkőzésein nekik is több sikerélményük lesz.

Eredmények
Vecsés SE – DKKA 27–17 (11-7)
DKKA – Kozármisleny 22–11 (12–6)
DKKA – Győri ETO 16–29 (11–15)
DKKA – DAC 24–8 (14–4)

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.