Két Kohász-játékos a válogatottban

spigott - 2016. október 26. 13:29

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia két játékosa, Dávid-Azari Fruzsina és Kovács Anna is ott lehet a svédországi Európa-bajnokságon.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) nyilvánosságra hozta a decemberi svédországi Európa-bajnokságra leadott hivatalos válogatott kereteket. A magyar nemzeti együttes összeállítását böngészve egy jó és egy kevésbé örömteli eltérést is felfedeztünk a közelmúlthoz képest, ugyanis a DKKA csapatának kiváló hálóőre, Oguntoye Viktória sajnos kimaradt a bő keretből, viszont Dávid-Azari Fruzsina megkapja a lehetőséget a bizonyításra. Kim Rasmussen szövetségi kapitány továbbra is számít csapatunk jobbátlövőjére, Kovács Annára aki a válogatott legutóbbi felkészülési mérkőzésén kilenc góllal hálálta meg a dán szakember bizalmát.

Dávid-Azari Fruzsina jó játéka válogatott meghívót ért! (Kép: DO-arvchív)

Fontos azonban hangsúlyozni, hogy ez még csak a bő keret, ugyanis a svédországi Európa-bajnokságra csak tizenhat játékost lehet nevezni. A torna ideje alatt három cserére lesz lehetősége a csapatoknak, ám az új nevezéseknek szerepelnie kell a ma délelőtt nyilvánosságra hozott 28-as listán. A magyar női kézilabda válogatott Malmőben szerepel a csoportküzdelmek ideje alatt: a mieink a C-jelű négyesbe kaptak besorolást, ahol – sorrendben – Csehországgal, Dániával és Montenegró csapatával küzdhet meg a továbbjutásért.

A magyar női kézilabda válogatott bő kerete az Európa-bajnokságra

Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győri Audi ETO), Szikora Melinda (FTC-Rail Cargo Hungaria).

Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Győri Audi ETO), Dávid-Azari Fruzsina (Dunaújvárosi KKA), Faluvégi Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria), Orbán Adrienn (Győri Audi ETO).

Jobbátlövők: Hornyák Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kovács Anna (Dunaújvárosi KKA), Planéta Szimonetta (Thüringer HC).

Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria).

Beállók: Dakos Noémi (MTK), Dombi Luca (Mosonmagyaróvári NKK), Kisfaludy Anett (Érd), Mészáros Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria).

Balátlövők: Klivinyi Kinga (Érd), Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Győri Audi ETO), Triscsuk Krisztina (Siófok KC).

Balszélsők: Erdősi Ildikó (Siófok KC), Hársfalvi Júlia (Győri Audi ETO), Kelemen Éva (DVSC), Korsós Dorina (Győri Audi ETO), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria).

Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
Edző: Siti Bea
Kapusedző: Bakos István
Erőnléti edző/videoelemző: Kristian Kristensen

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.