Két mérkőzés vár röplabdázóinkra

Szárszó Lajos - 2016. október 27. 7:58

Kettős feladat vár a héten a Dunaferr SE férfi röplabdázóira, akik a bajnokság mellett a Magyar Kupában is bizonyítani szeretnének.

A Pénzügyőr elleni vereség után újabb feladatokra kell koncentrálnia a Dunaferr SE röplabdázóinak, akik ma este háromnegyed kilenctől Budapesten a Kertvárosi Sport Egylet ellen a Magyar Kupában, majd másnap a bajnokság alapszakaszában Izsákon a magyar ifjúsági válogatott ellen lépnek pályára. Mint azt a Magyar Röplabda Szövetség közreadta, elkészítették a Magyar Kupa 2016–2017-es idényének sorsolását, ahol mind a férfiaknál, mind pedig a nőknél 14-14 csapat nevezett. A férfiaknál az bonyolította a helyzetet, hogy a Dág menet közben visszalépett, így a helyükre a Vegyész RC-Kazincbarcikát sorsolták. A Magyar Kupa kiírásának megfelelően az azonos osztályú csapatok két mérkőzésen döntik el a továbbjutás sorsát, míg különböző osztályú klubok esetén az alacsonyabb bajnokságban szereplő egyesület pályaválasztásával egy mérkőzésen dől el a továbbjutás.

Kép: DO-archív

Ez utóbbi vár most a mieinkre, hiszen Tomanóczy Tibor csapata azzal a Kertvárosi Sport Egylettel mérkőzik, akiknek a szakosztály elnökük a nemzetközileg nagyra becsült Hóbor Béla, és a csapat gerincét számos kitűnő, volt magyar válogatott alkotja. Ettől függetlenül az elvárás a mieinktől egyértelműen az, hogy megnyerjék a találkozót, ezzel továbbjussanak a következő körbe, melyeket legkésőbb november 30-ig le kell játszani. A negyeddöntőket december 31-ig, az elődöntőket pedig január 31-ig kell megrendezni, míg a döntőkre és a bronzmérkőzésekre február 10-11-én kerül sor.
A kupamérkőzés másnapján már Izsákon szerepelnek Hatvany Zsolték, akik a kötelező győzelem megszerzésének reményében a Magyar ifjúsági válogatott ellen játszanak.

Magyar Kupa, a férfi nyolcaddöntő mérkőzései:
DEAC – Pénzügyőr SE
Pénzügyőr SE – DEAC
SZTE EHÖK SE – MAFC-BME
PTE-PEAC C-Doki – Sümegi Röplabda Egyesület
Sümegi Röplabda Egyesület – PTE-PEAC C-Doki
Felsőváros-MÁV Előre SC – Szolnoki Főiskola RKSI
Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club – Vegyész Röplabda Club Kazincbarcika
Kertvárosi Sport Egylet – Dunaferr SE

Bajnoki alapszakasz:
október 28-a, péntek 17 óra
Magyar ifjúsági válogatott - Dunaferr SE
Helyszín: Izsák

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.