Magabiztos siker Siófokon

spigott - 2016. október 1. 19:29

Egy kisebb megtorpanástól eltekintve végig remekül játszott, s megérdemelt, 26-19-es győzelmet aratott Siófokon a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata. Zdravko Zovko tanítványai négy mérkőzést követően is hibátlanok, s tartják helyüket a tabella élmezőnyében.

A szezon eddigi legnehezebbnek ígérkező mérkőzése várt ma este a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttesére, mely Siófokon lépett pályára, s a remélt győzelemhez hatvan percen keresztül összeszedett, kemény játékra lett volna szüksége.
Vincze Melinda első percben szerzett góljával hamar meg is szerezte a vezetést együttesünk, ám a folytatásban nagyon nem találtuk a hazai védelem ellenszerét, s az elkövetett hibákból sorozatban háromszor is betalált a házigazda (3-1).

A mieink csak nagyon sokára, az első tíz perc hajrájában törték meg hosszú gólcsendjüket, ám a 9. és a 14. perc között Kovács Anna kétszer, Cifra Anita, Szalai Babett és Dávid-azari Fruzsina egy-egy alkalommal mattolta Pastrovics Melindát úgy, hogy a siófokiak egyszer sem tudták ezt megtenni Oguntoye Viktóriával szemben, így a játékrész derekán 3-6-os állás mutatott az eredményjelző. Úgy tűnt, hogy ez meg is zavarta a hazaiakat, így a mieink újabb két találattal növelték előnyüket, ám 4-9-es állást követően érthetetlenül szétesett a Kohász játéka, hiába kért időt Zdravko Zovko, a kihagyott helyzetek, technikai hibák miatt fokozatosan csökkentette hátrányát a Balaton-parti egylet, mely a 27. perce kiegyenlített (10-10). A szünetre azért így is a mieink vonulhattak egygólos előnnyel, miután Kovács Anna betalált, míg a hazaiak kihagytak egy hetest, de a második félidő bőven ígért még izgalmakat (10-11).

Képek: DO-archív

A második felvonást jobban kezdte csapatunk, s Kovács, valamint Micijevic góljaival újra ellépett három találattal, s két-háromgólos fórját a 40. percig sikerült is megtartania (14-17). A játékrész derekához közeledve szerencsére egyre több hibát követtek el a siófokiak, míg a túloldalon Kovács Anna villogott, így a 47. percben muszáj volt időt kérnie a hazaiaknak (15-21). A rövid pauzát követően Micijevic már a 22. dunaújvárosi gólt szerezte, de továbbra sem nyugodhattunk meg, mert a vendéglátók ekkor sem adták fel a küzdelmet. A Kohász azonban nagyon jól összpontosított a hajrában is, s az 54. percre eldöntötték a mérkőzést (17-25). Az utolsópercek már semmi izgalmat nem hoztak, a mieink végül nagyon simán, 26-19-re nyerték a mérkőzést, amivel megerősítették második helyüket a bajnoki tabellán.

Siófok – DKKA 19-26 (10-11)

DKKA. Oguntoye – Azari 1, Kovács A. 10, Szalai 4, Cifra 3, Micijevic 3, Vincze 2. Csere: Csapó (kapus), Klujber 2, Takács D., Termány, Hornyák B., Molnár 1, Gindeli, Nick. Vezetőedző: Zdravko Zovko.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.