Magyar ellenfél az EHF Kupában

spigott - 2016. október 25. 11:21

Az Érd csapata lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellenfele az EHF Kupa selejtezőjének harmadik fordulójában. A nemzetközi kupasorozat ma délelőtti sorsolásán az is eldőlt, hogy a párharc visszavágóját hazai környezetben vívhatja majd meg együttesünk.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) bécsi székházában tartották meg ma délelőtt az EHF Kupa sorsolását, melyen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata is érdekelt volt. Együttesünk a harmadik körben csatlakozott be a nemzetközi kupasorozat küzdelmeibe, melyet idénre jelentősen átalakítottak, hiszen a KEK és az EHF Kupa mezőnyét összevonva küzdenek meg egymással a csapatok a minél szebb eredményekért. A tavalyi csodálatos kupagyőzelem után a DKKA gárdája kiemeltként, az első kalapból várta a mai sorsolást, ahol három német, két-két magyar, francia, orosz és dán, valamint egy norvég együttes közül került ki a mieink harmadik fordulós vetélytársa.

Nos, a mieink számára nem pont úgy alakult a sorsolás, ahogy azt előzetesen remélte a csapat vezetése, mert a hazai mezőny egyik legerősebb csapatát, az Érd gárdáját sodorta kézilabdázóink útjába a vakszerencse. A húzás alatt az is eldőlt, hogy a párharc első mérkőzését idegenben kell lejátszania csapatunknak november 11-én, vagy 12-én, míg a visszavágóra egy héttel később kerül majd sor a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

A párosítás egyetlen pozitívuma, hogy anyagilag nem lesz megterhelő együttesünk számára a párharc, hiszen az utazási és szállásköltségre nem nagyon kell áldoznia akadémiánknak, ugyanakkor az egyik legnehezebb ellenfél került a mieink útjába. Az érdiek ugyanis jelenleg a harmadik helyen állnak a bajnokságban úgy, hogy eddig lejátszott öt mérkőzésükből négyet megnyertek, s csak Debrecenben hullajtottak el egy pontot. Szabó Edina együttese többek közt legyőzte a BL-ben vitézkedő Ferencváros gárdáját is, szóval a remélt továbbjutásért nagyon meg kell majd dolgoznia Zdravko Zovko tanítványainak.

Az előző kiírás végén mi örülhettünk! (Képek: DO-archív)

Nem számít könnyű párharcra akadémiánk szakmai igazgatója, Radulovics Bojana sem, aki szerint a pillanatnyi forma dönthet majd a továbbjutásról.

"Éreztem, hogy ez lesz, nem mondom, hogy repesek a boldogságtól, mert kemény feladat vár csapatunkra. Anyagilag ugyan nem lesz megterhelő ez a párharc, ugyanakkor az egyik legnehezebb ellenfelet kaptuk a sorsoláson. Az érdiek jól szerepelnek a bajnokságban idén, erős csapatuk van, mely legyőzte a közelmúltban a Ferencvárost, de mi is jó formában vagyunk, s az eddigi eredmények alapján egy kiélezett, szoros csatára számítok, melyen az döntheti el a továbbjutás kérdését, hogy melyik csapat fog ki jobb napot. A feladat nehéz, de nem megoldhatatlan, de mi bátran állunk az újabb kihívás elé, s mindenképpen szeretnénk bejutni az EHF Kupa csoportkörébe" - fogalmazott a DKKA szakmai igazgatója.

Az EHF Kupa 3. fordulójának párosításai

Érd HC (magyar)–DKKA (magyar)
Iuventa Michalovce (szlovák)–Alba Fehérvár HC (magyar)
Ankara Yenimahalle BSK (török)–TuS Metzingen (német)
Hypo Niederösterreich (osztrák)–Kubany (orosz)
Handball Club Lada (orosz)–Viborg HK (dán)
SERCODAK Dalfsen (holland)–Nantes Loire Atlantique HB (francia)
TTH Holstebro (dán)–VfL Oldenburg (német)
Randers HK (dán)–MKS Selgros Lublin (lengyel)
Indeco Conversano (olasz)–NFH-Nyköbing Falster Handbold (dán)
HC Dunarea Braila (román)–Byasen Trondheim (norvég)
HC Podravka Vegeta (horvát)–SG BBM Bietigheim (német)
Super Amara Bera Bera (spanyol)–Brest Bretagne Handball (francia)

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.