Nehéz meccs előtt a Dunaferr

Szárszó Lajos - 2016. október 22. 13:06

A rutinos játékosokkal megtűzdelt, a hazai pálya előnyét élvező Pénzügyőr ellen lép pályára vasárnap a Dunaferr felnőtt röplabda csapata.

Újabb hatpontos csatára készül a tabellán pillanatnyilag negyedik Dunaferr SE férfi röplabda csapata, mely vasárnap délután három órától Budapesten, a harmadik helyen álló Pénzügyőr ellen játszik. A két együttest csupán két pont választja el egymástól, így amennyiben az esélyesebb pesti csapat győz, akkor levegőhöz jut a mieinkkel szemben, viszont ha Gebhardt Áronék begyűjtik mindhárom pontot, akkor a tabellán helycsere következhet be.

Ehhez azonban sokkal jobb, pontosabb játékra lesz szükség, mint legutóbb a Sümeg ellen, hiszen Weczera Csaba gárdáját kitűnő, rutinos, több ország bajnokságában is csiszolódott játékos alkotja. Így például a dunaújvárosi Tóth András, vagy Bokor Gábor és Szalai Szabolcs is, akik mellet számos olyan játékos alkotja a keretet, amely alapján a végelszámolásnál nagy esélyük van arra, hogy ott legyenek a legjobbak között. A mieinket ismerve biztosak vagyunk abban, hogy Hatvany Zsolték biztosan nem fognak feltett kézzel a pályára lépni, akik, mint azt a vezetőedző, Tomanóczy Tibor elmondta, a mögöttünk álló napokban kemény fizikális felkészülést végeztek:

Képek: DO-archív

-  Fontos győzelmet arattunk a Sümeg ellen, de most a Pénzügyőrrel szemben egy teljesen más meccs következik, melynek nem mi vagyunk az esélyesei. A hazai pálya előnye és a rutin az ő oldalukon áll. A keret gerincét a külföldet is megjárt játékosok mellett számos jó röplabdás, így Bagics Balázs, Kovács Sándor, valamint a finn liberó Marko Ronkainen alkotják. Bízom abban, hogy az eddigi szép sorozatunk nem fog megszakadni, viszont ahhoz, hogy pontot, vagy pontokat tudjuk szerezni, az előző meccshez képest javulnunk kell a nyitásfogadásokban, valamint stabilabbá kell tenni a blokkjainkat. Ha ez a kettő sikerül, és emellett mindenki a maximumot tudja hozni, akkor van esélyünk a győzelemre. A héten folytattuk az előzőekben megkezdett munkát, melyben a fő hangsúly az erőfejlesztésen volt. Hartyányi Gergő játékára az utóbbi két hétben nem számíthattam, de bízom gyors felépülésében, viszont a többiek felkészülten várják az újabb párharcot.

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.