Továbbjutás a Magyar Kupában

spigott - 2016. október 27. 23:09

Az első két szettet behúzta, majd egy kissé kiengedett, de végül 3-2-es sikert aratott a Kertvárosi SE elleni kupameccsen a Dunaferr SE röplabda csapata.

Budapesten, a Kertvárosi Sport Egylet ellen lépett pályára ma késő este a Dunaferr SE röplabda csapata a Magyar Kupa első fordulójában. Az összecsapásnak Tomanóczy Tibor fiatal tanítványai voltak az egyértelmű esélyesei, s bár az első felvonásban feltűnően idegesen, sok hibával játszott együttesünk, azért sikerült megszereznie a vezetést (23-25). A második játszmában már komoly fölénybe kerültek a piros-fehérek, s mint azt Tomanóczy Tibor vezetőedző elmondta, ekkor a játék minden elemében jobbak voltak vetélytársuknál, s egy 25-11-re megnyert játékkal növelték tovább előnyüket.

Kép: DO-archív

A folytatásban elsősorban azok kaptak lehetőséget a bizonyításra, akik az idei szezonban kevesebb játékpercek kaptak a Dunaferrben, ám a "cserék" alaposan túlizgulták a harmadik szettet, így a vendéglátók szépíteni tudtak az álláson (25-17). A negyedik felvonásban szépen tartották a lépést ellenfelükkel a dunaújvárosi ifjak, ám a játszma véghajrájában két komoly hibát is elkövettek, s ez a hazaiak újabb részsikerét eredményezte (25-22). A mindent eldöntő ötödik játékra újra visszahozta kezdősorát Tomanóczy Tibor vezetőedző, s a csapat tagjai végig irányítva a játékot, magabiztos, 15-7-es szettel zárták le a mérkőzést, melyet végül 3-2-re nyert meg a Dunaferr, így készülhet a Magyar Kupa következő fordulójára.

Kertvárosi SE – Dunaferr SE 2-3 (-23, -11, 17, 22, -7)

Dunaferr SE: Hatvany Zs., Kun, Stefanovics, Bohnicsek, Gebhardt N., Kholmann, Gebhardt Á. (liberó). Csere: Szabó, Guzmics, Móró, Novokrescsenszkov. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.