Végül biztos siker a Fradi ellen

Szárszó Lajos - 2016. október 24. 20:52

Az első félidőben még akadozott a gépezet, de a második húsz percben pontosított játékán, s végül magabiztos, 8-5-ös sikert aratott a Fradi elleni bajnokin a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata az NB I-es pontvadászat hatodik fordulójában.

Vajon visszatér-e a Dunaferr a győzelmet érő útra? Ez volt a ma esti Ferencváros elleni meccs egyik nagy kérdése. Az előjelek a mieink felé billentették a mérleg nyelvét, hiszen ellenfelünk pillanatnyilag az utolsó előtti helyen áll. Azt azonban ne feledjük, hogy az nem ilyen egyszerű, hogy ránézünk a helyezésekre, aztán kiosztjuk a bajnoki pontokat. Mire alapozhatom mindezt? Ehhez nem kell sokat visszatekerni az idő kerekét, elég csupán az utóbbi két újvárosi meccsre vissza tekintenünk. Sima vereség az ETO ellen, majd döntetlen Nyírgyulajon.

Azt is figyelembe kellett venni, hogy a Ferencváros a szezonra alaposan megerősítette keretét, akik között megtalálhatjuk az egykori dunaújvárosi kedvencet, Nagy Attila „Tupírt”, akinek nagyon sokat köszönhet városunk futsal élete, így nehéz összecsapásra volt kilátás. A találkozó színvonalát növelte, hogy azt a helyszínen nézte végig a szövetségi kapitány, Sito Rivera, aki hozzánk hasonlóan láthatta, hogy nem kezdtek nagy iramban a csapatok. Ezt egy gyors hazai ritmusváltás követte, melynek eredménye Hosszú Ádám gólja lett (1-0). A következő percek keményebb párharcokat hoztak, majd Fekete lövését fogta bravúrral a Fradi kapusa. A szemmel látható hazai technikai fölény ellenére sem jött a több Dunaferr gól, melyhez egy szép kombináció után Hosszú állt a legközelebb. A 13. percben a hatos vonalról végezhettünk el szabadrúgást, ám azt a fiúk túlkomplikálták.

A folytatásban egymás után kétszer veszélyeztettek a zöld-fehérek, előbb Szabó, majd Nagy, amelyeknek ébresztőleg kellett volna hatnia a Dunaferr számára, de nem így történt, és szép kontra végén Andorka lövésével egyenlítettek a vendégek (1-1). A Ferencvárost ez annyira feldobta, hogy szinte azonnal a vezetést is átvették, mégpedig egy szépségdíjas Nagy-Lak akció után (1-2). Ez már elég lett az ébresztőhöz, hiszen Varga egyenlített (2-2), majd Horváth Norbert visszavette a vezetést (3-2). Nagyon jól indult a második húsz perc, Fekete hátra gurítását Horváth Norbert értékesítette, majd Varga Csaba lőtte ki a hosszú alsót (5-2). A két gyors hazai találatra megérkezett a vendégek válasza Karacstól (5-3), majd Nagy és Lak hagyta ki saját ziccerét, míg szerencsénkre a túloldalon Klacsák nem tette meg ezt a szívességet (6-3).

Potyogtak a gólok, majd Reveland kellett ahhoz, hogy Komáromi labdájával ne jöjjön közelebb a Fradi, de bravúrt kellett bemutatnia Horváth Benedek lövése után is. A vendégek taktikát, pontosabban felállást váltottak, amely sikert hozott számukra, hiszen az 5 a 4 elleni játékban Kertész szerzett gólt (6-4). Azonban - mielőtt ez feldobta volna őket - Komáromi kapott kétperces büntetést, melyet Klacsák váltott gólra (7-4). Ezzel azonban még nem lett vége a gólgyártásnak, mivel Andorka duplázott, majd csattanóként Reveland kapus szemfüles és pontos találata zárta le a szezon eddigi talán leggyengébb összecsapását (8-5).

Dunaferr – FTC 8-5 (3-2)

Dunaferr: Reveland Zoltán 1 – Fekete Róbert 1, Hosszú Ádám 1, Horváth Norbert 2, Klacsák Bence 2. Cserék: Varsányi Áron – Schrancz Balázs, Fridrich Dávid, Horváth Szabolcs, Józsa Tamás, Varga Csaba 1, Németh Péter, Farkas Erik. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

FTC: Sikur Lajos – Lak Imre, Andorka Kristóf 2, Komáromi Péter, Kulik Renátó 1. Cserék: Borsi Dávid – Szabó Zsolt, Karacs Dániel 1, Horváth Benedek, Kertész Gergő 1, Nagy Attila, Birinyi Balázs. Vezetőedző: Csernai Gábor László.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.