Havazás és fagyos reggelek - Ezt kapjuk a héten

doszerk - 2016. november 28. 6:49

Erős széllel és lehűléssel kezdődik a hét, helyenként akár mínusz 10 Celsius-fok is lehet. Többfelé várható a csapadék is, eső, havas eső, néhol hózápor  - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn a sok napsütés mellett napközben főleg Kelet-Magyarországon és északnyugaton alakulhat ki néhol futó hózápor. A Dunántúlon, valamint a főváros környékén többfelé megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között lesz, északkeleten a szélvédett helyeken mínusz 3 fok alatt alakul. A nappali maximumok 3-7 fok között várhatók.

Kedden napos időre lehet számítani, délután északkeleten fordulhat elő néhol futó hózápor. Élénk, főleg a Dunántúlon többfelé erős lesz a légmozgás. A leghidegebb órákban mínusz 8 és mínusz 3 fok, de a szélcsendes, fagyzugos helyeken akár mínusz 10 fok is lehet. Napközben 2-5 fokig melegszik a levegő.

Szerdán, november utolsó napján is napos időre lehet számítani. Estétől északon elszórtan havazás, havas eső is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 3 fok között, a szélcsendes helyeken akár mínusz 10 fok is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 2-6 fok között várható.

December elsején, csütörtökön többnyire erősen felhős lesz az ég, és többfelé várható csapadék. Az ország nagyobb részén eső, helyenként havas eső valószínű, de északkeleten, keleten hóesés is előfordulhat, amely utóbb esőre vált. Emellett többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik a szél is. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a maximumhőmérséklet 3-10 fok között alakul.

Pénteken is többfelé erős, néhol viharos lesz a szél. A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett elszórtan valószínű záporeső, északkeleten a hegyekben hózápor is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet 4-10 fok között alakul.

Szombaton is erős lesz a szél. A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett elszórtan várható zápor, hózápor. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, maximumhőmérséklet 2-7 fok között valószínű. Vasárnap is kisüthet a nap, de néhol még ekkor is lehet zápor, hózápor. leghidegebb órákban mínusz 5 és 0 fok között, napközben plusz 1 és plusz 6 fok között alakul a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.

-MTI-

A rovat további hírei: Mozaik

"Mozdulj kékben!" – akció az autistákért (galériával)

"Mozdulj kékben!" – akció az autistákért (galériával)

2024. ápr. 25.

Szép sikert aratott az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezés – a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc akciójának a Liget közi sportpálya adott otthont múlt szombaton. Sokan mozdultak kékben és sikeres volt az online árveréses gyűjtőakció is!

Hogyan válasszunk megbízható fogorvost?

Hogyan válasszunk megbízható fogorvost?

2024. ápr. 25.

Az ideális fogorvos nemcsak egy jó szakember, hanem olyasvalaki, akiben megbízunk, aki megfelelően tájékoztat, rugalmas, emberi, és akihez összességében szívesen járunk el az éves ellenőrzésekre és az esetleges kezelésekre. De hogyan találjuk meg ezt az illetőt?

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

2024. ápr. 24.

Sokan vannak, akik imádnak olvasni – ők azok, akik folyton folyvást gyarapítják könyvgyűjteményüket. Talán nekik nincs is szükségük tanácsra azzal kapcsolatban, mi legyen a következő mű, amit a kosárba raknak. (X)

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)