Biztos siker a japánok ellen

spigott - 2016. december 6. 20:10

Már az első félidőben eldöntötte a japán válogatott elleni edzőmeccset a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely végül 32-25-re győzte le a kellemetlen stílusban, de sok hibával játszó ellenfelét a sportcsarnokban ma este.

A japán válogatott elleni találkozóval folytatta az edzőmérkőzések sorozatát ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely felnőtt és utánpótlás válogatottjait nélkülözve várta az ázsiaiak elleni összecsapást. A két gárda márciusban már megmérkőzött egymással, s akkor 22-22-es döntetlennel ért véget a meccs, így érdekes hatvan percre számíthattak ezúttal is azok, akik kilátogattak a Dunaújvárosi Sportcsarnokba.

Az első percekben úgy tűnt, hogy ezúttal is szoros meccsre számíthatunk, mert a rendkívül gyorsan játszó japánok rendre válaszoltak a mieink találataira, az is igaz azonban, hogy edzőjüknek nem igazán tetszett a csapat védekezése, mert a 4. percben időt kért (3-3). Aztán nyolc perc múlva újra, ám ekkor már elsősorban azért, hogy támadásban is felrázza tanítványait, akik nem nagyon tudtak mit kezdeni a mieink falával, s ha sikerült is lejátszaniuk a szélre a játékszert, Oguntoye, vagy a kapufa hárította próbálkozásaikat. Eközben a túloldalon Molnár, Karnik és Cifra is pontosan célzott, így a játékrész derekához közeledve már 10-5-re vezetett a Kohász. Ellenfelünk a folytatásban is nagyon sok helyzetet puskázott el, a szélsők többször kerültek bajba, ráadásul egymás után négy hétméterest is elhibáztak a vendégek, s mivel a másik kapunál lényegesen kevesebb volt a pontatlanság, Kudor duplája, majd a csereként beállt Bulath első gólja után már 15-7-es dunaújvárosi vezetést mutatott az eredményjelző.

A félidő hajrájában már tízzel is vezetett a DKKA, s ugyan az utolsó másodpercekben sikerült szépítenie a japánoknak, a játék képe alapján nem ígért túl sok izgalmat a második felvonás (18-9).

A térfélcserét követően is valamivel jobban kezdtek a mieink, akik Karnik és Bulath újabb találataival léptek meg ellenfelüktől 22-11-re, ám a továbbra is nagy elszántsággal játszó vendégek pár hazai hibát kihasználva visszajöttek kilencre, s ekkor Zdravko Zovkonak kellett időt kérnie (22-13). A rövid pauzát követően felváltva szerezték góljaikat a csapatok, ám vezetőedzőnk továbbra is sokat elégedetlenkedett, s a félidő derekán ismét igyekezett pontosabb játékra sarkallni tanítványait (26-17).

A második hazai időkérés után azonban nagyon beragadtak a mieink, akik sorozatban rontották el támadásaikat, így sorozatban négy gólt szerzett a vendégcsapat, mely megfelezte korábbi hátrányát (26-21). A hosszú hazai gólcsendet Bulath Anita törte meg, majd Szalai pillanatai következtek, így újra nőni kezdett a két gárda közti különbség, így a mieink végül sima, 32-25-ös győzelmet arattak úgy, hogy a második felvonásban már minden játékosának lehetőséget adott a dunaújvárosi szakvezetés.
A lefújás után elégedetten értékelt György László másodedző is, aki szerint nagyon hasznos mérkőzést játszott csapatunka kellemetlen stílusban védekező vendégek ellen.

"Nagy tempójú találkozót játszottunk, melyen szerencsére mindenkinek tudtunk játéklehetőséget adni, s akadtak meglehetősen jó teljesítmények is, elég csak Karnik Szabina gólerős játékára gondolni, ami mindenképpen biztató a jövőre nézve. Nagyon hasznos volt, hogy egy olyan ellenféllel szemben játszhattunk, amely nagyon sok lábmunkával védekezik és támad, így nekünk is muszáj volt sokat futnunk ahhoz, hogy eredményesek legyünk" – fogalmazott a DKKA másodedzője.

DKKA – Japán 32-25 (18-9)

DKKA: Oguntoye, Molnár 4, Szalai 6, Kudor 5, Cifra 2, Karnik 6, Grosch 1. Csere: Pálinkás, Csapó (kapusok), Nick 2, Gindeli, Udvardi, Bulath 5, Takács D., Rácz-Vincze 1, Kemény, Kovács D. Vezetőedző: Zdravko Zovko.

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.