A továbbjutásért utaztak Athénba az egyetemisták

Szárszó Lajos - 2017. január 12. 18:07

Szerdán indult útra a görög fővárosba, Athénba a DUE-Maarks Graphics női vízilabda csapata, ahol az Euroliga továbbjutásért küzdenek Mihók Attila tanítványai.

Emlékezetes három napos rendezvény volt a dunaújvárosi rendezésű Euroliga első selejtezője, ahol a DUE a Heidelberg, a Messina és a BVSC-Zugló legyőzése után megérdemelten nyerte csoportját. Ebből az első három továbbjutott a második körbe, melynek küzdelmeire most hétvégén, január 13-15-e között kerül sor. A mieink a „C” jelű csoportba kerültek, amelybe a kiemeltek közül az Olympiacos Piraeus (görög) került, rajtuk kívül Mihók Attiláéknak az UZSC Utrecht (holland), valamint a francia Lille UC gárdáival kell megküzdeniük. Ebből a négyesből az első két helyezett jut tovább a legjobb nyolc közé, így minden dunaújvárosi lánynak a maximumot kell nyújtania már az első perctől kezdve. A DUE nagyszerű formában van, melyet a legutóbbi két győztes bajnoki találkozó is alátámaszt. Ezek a sikerek megerősítették az egyébként is kiváló csapategységet, és plusz önbizalmat adtak a nemzetközi kupára. Még az indulás előtt sikerült utolérnünk Mihók Attilát, csapatunk edzőjét, akivel az esélyeket elemeztük.

- Nagy öröm, hogy az utóbbi két mérkőzésen a saját játékunkat játszhattuk, és bízom abban, hogy ez így lesz az Euroliga mérkőzéseken is. A Szeged ellen már nem idény eleji formát mutattunk, melyhez kiváló egyéni teljesítmények párosultak. Mindezek összessége nagyon érett csapatmunkává forrt össze. Az öltözőbeli értékeléskor ezt emeltem ki azzal a kiegészítéssel, hogy ha ezt az energia befektetést, koncentráltságot és hozzáállást tudjuk nyújtani Athénban is, akkor meglehet a továbbjutás. A csoportról annyit mondhatok, hogy ebből az Olimpiacos kiemelkedik, ők egyelőre egy magasabban jegyzett társaság. Így nekünk elsősorban nem rájuk kell készülnünk, de ellenük is természetesen a győzelemért játszunk majd. Nagyon fontos lesz a nyitómeccsünk a holland Utrecht ellen, hiszen várhatóan ez azonnal meghatározza az Euroliga kör sikerességét. Nem ismerjük őket, de nekem számos tapasztalatom van a holland csapatokkal kapcsolatban, így nagyon észnél kell lennünk ellenük. Csak akkor lehetünk eredményesek, ha mind a négy negyeden keresztül kiegyensúlyozott, energikus, fegyelmezett teljesítményt tudunk nyújtani. A franciákat ismerjük, ők azok, akik ennek a négyesnek a kevésbé nagy erőt képviselő, de nagyon jó csapata. Ellenük a két ünnep között játszottunk a hazai edzőtáborban, ahol megtapasztaltuk, hogy a győzelem eléréséhez keményen meg kell velük küzdenünk. Ennek ellenére abszolút győzelmi elvárásaink lehetnek ellenük. A célunk a továbbjutás, így csalódottak lennénk, ha ez nem sikerülne.

A DUE csapatkapitánya, Menczinger Kata szerint nagyon együtt van a csapat, így mindenképpen a továbbjutást tartja elfogadhatónak:
- Az Euroliga első körében nagyon jól ki a lépés annak ellenére, hogy a fél csapat szinte a kórházból érkezett az uszodába. Nagyon bizakodóak vagyunk az újabb forduló előtt, hiszen amint azt a két bajnoki győzelem bizonyítja, jó formában vagyunk. A Lille, az Utrecht és az Olimpiacos közül kettőt meg kell vernünk ahhoz, hogy sikerüljön a továbbjutás. A franciák ellen kötelező a győzelem, bár ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen egy évvel ezelőtti önmagukhoz képest sokat fejlődtek. Több új játékost igazoltak, így például egy kanadai lányt, aki nagyon sokat tett hozzá a játékukhoz. A mostani edzőtábor alkalmával megtapasztaltuk, hogy a pozíció játékban ügyesek, jól passzolnak és lőnek, viszont a fizikai fölényünknek mindenképpen ki kell jönnie. Véleményem szerint így a hollandok elleni találkozó lesz a döntő a továbbjutást illetően. Vannak olyan taktikai elemek, melyeket kimondottan ellenük gyakoroltunk. Az Olimpiacos csoportunk legerősebb együttese, hiszen tele vannak válogatott játékosokkal.
Menczinger Kata a beszélgetés végén annyit tett hozzá, remélik, hogy a dunaújvárosiak büszkék lesznek rájuk az Euroliga második körét követően. Ezzel biztosan nem lesz gond, hiszen a lányok az utóbbi fél évben eddig is olyan sok örömet okoztak szurkolóiknak, hogy máris büszkék vagyunk rájuk.

A DUE-Maarsk graphics programja (magyar idő szerint)

2017. 01. 13. 19:00 DUE-Maarsk Graphics - UZSC Utrecht
2017. 01. 14. 16:30 DUE-Maarsk Graphics - Olympiacos Pireus
2017. 01. 15. 09:00 DUE-Maarsk Graphics - Lille UC

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.