Felmérték a sípmestereket

spigott - 2017. január 16. 12:15

Kétszáz kézilabda játékvezető adott számot fizikai és elméleti felkészültségéről szombaton és vasárnap a Dunaújvárosi Egyetemen.

A Magyar Kézilabda Szövetség rendezésében, de a Fejér Megyei Kézilabda Szövetség szervezésében tartották meg szombaton és vasárnap az NB I-es és NBI/B-s, illetve az NB II-es kézilabda játékvezetők továbbképzését és vizsgáját. A nyitónapon az NB I-es és NB I/B-s, míg vasárnap az NB II-es keret tagjai adhattak számot tudásukról, számolt be honlapunknak Németh Miklós, a Fejér Megyei Kézilabda Szövetség főtitkára. Mint azt megtudtuk, a két napon száz-száz játékvezető vágott neki előbb a fizikai felmérőnek, majd az elméleti online és video online teszteknek.

"Az idei vizsgák nagyon jól sikerültek, a fizikai tesztet mindenki teljesítette, míg a szombati vizsga minden idő legjobbja volt, a kétszáz tesztből mindössze egyetlen volt sikertelen. Vasárnap, az NB II-es játékvezetőknél már egy kicsit magasabb volt ez az arány, itt a kétszáz vizsgából összesen tizenhárom nem sikerült. Azoknak, akiknek nem sikerült a vizsgájuk, de a harminc kérdésből legalább húszra jó választ adtak, azoknak lesz lehetőségük pótvizsgán javítani, a sikeres teszthez azonban a legalább nyolcvan százalékot el kellett érnie a résztvevőknek" – árulta el Németh Miklós.

A délutáni programban előadások szerepeltek, melyeken Horváth Péter és Marton Balázs játékvezetők számoltak be a résztvevőknek a nemzetközi tapasztalatokról, illetve a női kézilabda Európa-bajnokság játékvezetői elvárásait is ismertették a keret tagjaival. Mint megtudtuk, az idei játékvezetői mezőnyben körülbelül ötven-ötven százalék volt a fiatal és a rutinosabb játékvezetők aránya, míg a női játékvezetők a kertet körülbelül harminc százalékát tették ki, ami igen komoly növekedés a pár évvel ezelőtti öt-hat százalékhoz képest, tudtuk meg a megyei szövetség főtitkárától.

Arról, hogy lesz-e folytatása az országos és a megyei szövetség együttműködésének, még nem tudott biztosat mondani Németh Miklós, aki elmondta, hogy a visszajelzések nagyon jók, ugyanakkor a remélt folytatáshoz azért még egy komoly feltételnek teljesülnie kell.
"Regionálisan nagyon jó helyen vagyunk, Dunaújváros gyakorlatilag az ország közepe, s itthon bárhonnan jól megközelíthető, az egyetem felszereltsége tökéletes az előadásokhoz, valamint a vizsgákhoz is. Az egyetlen dolog, ami hiányzik, az egy négyszázas rekortán pálya, ahol a nyári időszakban a Cooper-tesztet el tudnák végezni a játékvezetők. A megyei szövetség dolgozik ezen, egyeztetünk az egyetemmel is, hogy erre valahonnan forrást találjunk, ugyanis abban az esetben, ha ezt a feltételt is sikerülne teljesíteni, úgy szinte az összes játékvezetői képzést ide hozna az MKSZ" – fogalmazott a Fejér Megyei Kézilabda Szövetség főtitkára.

A rovat további hírei: Sport

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.