Parádés győzelem és továbbjutás

Szárszó Lajos - 2017. január 15. 10:12

Magabiztos, 18-6-os sikert aratott a francia Lille ellen, így már biztosan továbbjutott az Euroliga legjobb nyolc csapata közé a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, egyedül az kérdéses, hogy csoportjuk első, vagy második helyén végeznek vízilabdázóink.

Izgalmasan kezdődött a mai, vasárnap délelőttünk, hiszen még ebéd előtt választ kapunk arra, hogy mely csapatok azok, akik a női vízilabda Euroliga „C” csoportjából továbbjutnak a legjobb nyolc európai együttes közé. Természetesen mi abban bíztunk, hogy köztük lesz a DUE-Maarks Graphics női gárdája is, akiknek a sorsuk a saját kezükben volt. Nézzük, mire alapozhattam mindezt. A négyes csoportban két meccset követően a hazai pálya előnyét élvező Olympiakos Piraeus állt a legjobban, akik mindkét meccsüket megnyerték, így pillanatnyilag ők álltak a csoport élén.

Számukra az lenne a megnyugtató, ha a ma 11 órakor kezdődő meccsüket a holland Utrecht ellen is behúznák, hiszen akkor száz százalékos teljesítménnyel mennének tovább. Erre minden esélyük megvan. A mieink tegnap emlékezetes meccsen egygólos vereséget szenvedtek a hazaiaktól, így ma a legfontosabb lépés az volt, hogy a Lille együttesét legyőzzük. A franciákról is essen pár szó, akik úgy tűnik, tényleg a csoport legverhetőbb csapata, hiszen eddig két sima vereséget szenvedtek az Olympiakos és az Utrecht ellen. De visszatérve a mieinkre, nem sokat pihenhettek tegnap este óta, de ez elmondható a franciákról is, akik a Dunaújváros után játszottak. Mi dönthetett tehát? Az erőnlét, a motiváció, a csapat összetartó ereje, és az is, hogy jól ismerjük a Lille együttesét, hiszen bő egy hete újvárosban két kapuztunk velük. Ilyen előjelekkel vágtunk neki az utolsó csoportmeccsünknek, melynek összegzésében Szilágyi Péter volt segítségünkre.

Képek: DO-archív

- Az első negyed eléggé álmosan, ettől kapkodóan indult, de a lányok azt is 3:2-re nyerték. A második nyolc perc elején szép lefordulásokkal tudtunk helyzeteket teremteni, és azokból gólokat szerezni. Ekkor a franciák időt kértek, rendezték soraikat, így a játékrész második fele kiegyenlítettebb játékot hozott. A harmadik negyedben is a lefordulásokkal tudtunk a Lille fölé kerekedni, melyekből szép gólokat lőttel a lányok. A védekezésünk jó volt, ezzel együtt egyre magabiztosabb játékot mutatva sikerült elhúzni tőlük annyira, hogy a győzelmünket a záró szakaszban ne fenyegesse veszély. Mihók Attila ekkor már minden játékosának játéklehetőséget adott, akik éltek a lehetőséggel, és könnyedén győzték le a franciákat.

A nap utolsó mérkőzésén a házigazda athéniak 6-5-re legyőzték az Utrecht gárdáját, így az Olympiacos végzett a csoport első helyén, míg a mieink a második helyen jutottak tovább a legjobb nyolc közé.

Mihók Attila: - Nagyon boldogok vagyunk, hiszen a kitűzött célunkat teljesítettük! Ráadásul a csúcsmeccsen, az Olympiakos ellen, amely a továbbjutás szempontjából számunkra nem a legfontosabb volt abszolút helyt álltunk, mely óriási lökést adhat, kell, hogy adjon a folytatásra egyénileg és csapatszinten egyaránt. Nagyon megéreztük a nemzetközi minőséget, így a mai, franciák elleni összecsapáson is, ahol az eredmény ellenére óriási küzdés volt. Nagyon jó egyéni teljesítményekre volt szükség a győzelemhez, melyet tudtunk hozni. A három napot összegezve kiemelhetem, hogy a csapat úgy viselkedett és úgy állt hozzá a küzdelmekhez, ahogyan azt egy profi együttestől elvárhatjuk. Ezt a jövőben is így kell elvárnunk magunktól. Fejben és energia mozgósítási hajlandóságban nagyon sokat fejlődtünk. Ezt a továbbiakban kamatoztatnunk kell mind a hazai bajnokságban, mind az Euroliga folytatásában.

Lille UC - DUE-Maarks Graphics 6:18 (2:3, 2:5, 1:5, 1:5)

Lille UC: Terefou Stefania - Mckee Kelly 1, Le Roux Morgane, Mahieu Geraldine 1, Saunders Philippa 1, Guerraichi Elise, Barbieux Marie, Tardy Marion 1, Van Vlierberge Ambre, Gao Ao 1, Clerc Clemence, Jaskova Michaela 1.

DUE-Maarks Graphics: Kasó Orsolya - Szilágyi Dorottya 3, Menczinger Kata 5, Gurisatti Gréta 4, Horváth Brigitta, Vályi Fanny, Slagter Carolina 2, Garda Krisztina 1, Ziegler Diana, Vályi Vanda 2, Somhegyi Noémi 1, Mchunu Hlengiwe, Kiss Alexandra (Kapus). Vezetőedző: Mihók Attila.

 

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.