Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Jézus élete - Kiállítás a Bartók színházban

2017. január 11. (szerda) 15:53 - Vass Ádám

Városunkban fog állomásozni a Jézus élete című vándorkiállítás, amelyen a Kossuth-díjas Aknay János, a Munkácsy-díjas ef. Zámbó István és a dunaújvárosi Tábori Csaba képzőművészek alkotásait lehet megtekinteni. A megnyitó január 12-én lesz a Bartók színházban.

A kiállítás megálmodója Matula Péter műgyűjtő, aki annak idején megkérte művész barátait, hogy sajátos festészeti stílusuk megtartása mellett dolgozzák fel a huszonegy újtestamentumi történet, Jézus életének legfontosabb eseményeit, szakaszait. A vándorkiállítás 2012-ben indult útjára. Most városunkban állomásozik a tárlat, amelynek megnyitója január 12-én 18 órakor lesz a Bartók Kamraszínház aulájában.

A kiállítással egybekötve rajzpályázatot is hirdetnek általános iskolás tanulók részére. A pályázatra bármilyen kézi technikával készült alkotással nevezni lehet, a beérkezett pályaműveket pedig Rohonczi István, Tábori Csaba és Várnai Gyula képzőművészek bírálják el. A nyertesek a többi megyeszékhelyen meghirdetett pályázat győzteseivel közösen szerepelhetnek majd Aknay Jánossal és ef. Zámbó Istvánnal egy kiállításon Budapesten, az országjáró kiállítás-sorozat végén. Az alkotásokat január 18-ig lehet leadni a színházban, amelyekből január 24-én kiállítás nyílik a Széchenyi Gimnázium Szivacs Galériájában.

A rajpályázaton kívül a kiállításhoz kapcsolódó ingyenes előadássorozatra és filmvetítésekre is hívják az érdeklődőket a szervezők, melyekre a kiállítás ideje alatt hat alkalommal kerül sor.

A rovat további hírei: Kultúra

2017 a nagyberuházások éve lesz a magyar kultúrában

2017 a nagyberuházások éve lesz a magyar kultúrában

2017. január 15. (vasárnap)

Ez az év a nagyberuházások éve lesz a magyar kultúrában, a tavalyi 52 milliárd forinttal szemben idén több mint 125 milliárd forint jut kulturális célokra - mondta el Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a M5 kulturális csatorna műsorában.

Élőben, a rajongókért

Élőben, a rajongókért

2017. január 13. (péntek)

Városunk felkapott hiphop együttese, a BeatKOHO idei első próbájukról jelentkeznek be élőben a közösségi rajongói oldalon. Itt a lehetőség, hogy a kulisszák mögé pillanthassunk.

Három művész csodás összhangja

Három művész csodás összhangja

2017. január 13. (péntek)

Nagy várakozás előzte meg Aknay János, ef. Zámbó István és Tábori Csaba kiállítását, mely Jézus élete címmel Matula Péter műgyűjtő ötlete nyomán született, és amit február 5-ig lehet megtekinteni a Bartók színház aulájában.

Hatvanegy előadás a félév során

Hatvanegy előadás a félév során

2017. január 12. (csütörtök)

Évadközi, félévértékelő sajtótájékoztatót tartott csütörtök délután a Bartók Kamaraszínház vezetése: Őze Áron igazgató, Sípos Imre művészeti igazgató és Csadi Zoltán igazgató helyettes a Művész Presszóban.

Omlett, dán királyfi - Valami készül a Bartókban

Omlett, dán királyfi - Valami készül a Bartókban

2017. január 12. (csütörtök)

Másfél méteres Lenin mellszobor, egy valódi traktor és tizenkét falusi, akik a Hamletet próbálják színpadra állítani a rendszerváltás utáni időkben, a kilencvenes évek elején. A Bartók Kamaraszínház legújabb bemutatója január végén Háy János, Rák Jóska, dán királyfi című darabja lesz.

Két és fél óra garantált nevetés

Két és fél óra garantált nevetés

2017. január 10. (kedd)

Fantasztikus vendégjátékkal indította az évet a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza. A szőke ciklon egy másodpercre sem hagyja unatkozni a nézőt.

Klippremier a városi Jolly Jackers-től

Klippremier a városi Jolly Jackers-től

2017. január 10. (kedd)

Néhány friss hírrel szolgálunk a könnyedebb muzsikát kedvelőknek, hiszen a Jolly Jackers együttes új albumon dolgozik és már be is mutatták legfrissebb klipjüket.