Nagy harc várható

Szárszó Lajos - 2017. január 15. 18:06

Az utóbbi időszakban nagyon sokak orra alá borsot törő Nyírgyulaj együttesét fogadja a Dunaferr DUE Renalpin FC az NBI-es futsal bajnokság alapszakaszában.

Igen jó futsal mérkőzésre van kilátás hétfőn 19 órától a Dunaújváros Sportcsarnokban, hiszen a jelenleg a tabellán harmadik Dunaferr a hatodik helyen álló Nyírgyulaj együttesét fogadja. A mieink az alapszakasz első körében már játszottak a nyírségi gárda ellen, akkor talán többek számára is meglepő, 3:3-as döntetlen született. Mivel az a találkozó is több kemény párharcot hozott, így várhatóan ezekből most sem lesz hiány. A Nyírgyulaj azonban nem csak emiatt számít nehéz ellenfelünknek, hanem azért is, mert az előző meccseken már több alkalommal is megnehezítették a dolgunkat. A vendégek jó formáját támasztja alá, hogy legutóbb a felmenő formát mutató, Nagy Attila vezérelte FTC ellen gólban gazdag, 5:5-ös döntetlent játszottak.

Érdekes számadat, hogy 15 ponttal úgy állnak a tabella hatodik helyén, hogy az eddigi tizenhárom forduló alatt négy győzelmet, három döntetlent értek el, emellett hat alkalommal szenvedtek vereséget. A gólkülönbségükben szembetűnő, hogy az mínusz húsz, így várhatóan sok találatra számíthatunk a hétfő esti derbin. A mieink a téli felkészülést követően kényszerből erősen megfiatalított csapattal álltak ki a Rába ETO ellen, ahol elfogadható vereséget szenvedtünk, hiszen nem állt Fehér Zsolt rendelkezésére három meghatározó emberünk, Hosszú Ádám, Horváth Norbert és Fekete Róbert sem. Most azonban itt a lehetőség az újabb bajnoki pontok begyűjtésére.

Miközben a bajnokság javában tart, nagy megtiszteltetés érte a Dunaferr csapatát és annak játékosát, a tősgyökeres Fridrich Dávidot, hiszen meghívták a Magyar Futsal Válogatott bő keretébe. Vele együtt így hat válogatott játékossal – Hosszú Ádám, Horváth Norbert, Klacsák Bence, Varsányi Áron, Németh Péter – rendelkezik a klub. Frici beválogatása azért is hatalmas fegyvertény, mert ő az első, tisztán Dunaújvárosban futballt tanult játékos.

Fridrich Dávid: - Engem minden Dunaújvároshoz köt, hiszen itt születtem, itt lettem labdarúgó majd futsal játékos, és mind a huszonkét évemet ebben a városban töltöttem el. Gyermekkori álmom volt a válogatottság, mely most szerencsére megvalósult. Óriási büszkeséggel tölt el, hogy beválogattak. Köszönet ezért a vezetőimnek, köztük Fehér Zsolt vezetőedzőmnek, és csapattársaimnak. Az, hogy ott lehetek a magyarok legjobbjai között az öröm mellett kihívás, egyben felelősség is, melyre fejben elkezdtem felkészülni. Azonban még mielőtt kiutaznánk egy horvátországi tornára, ahol a házigazdák mellett a szlovénok és a belgák legjobbjai lesznek jelen, nagyon fontos, hogy a Nyírgyulaj ellen sikeresek legyünk.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.