Parádés újvárosi győzelem az Euroliga nyitányán

Szárszó Lajos - 2017. január 13. 20:03

Támadásban és védekezésben is remekül játszva aratott fölényes, 11-5-ös győzelmet az Utrecht elleni Euroliga-találkozón a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, mely óriásit lépett a legjobb nyolc közé jutás felé. Részletek hamarosan.

Az Olympiacos – Lille összecsapással kezdődött az Euroliga 2. selejtezőjének „C” csoportköre, mely találkozón a papírformának megfelelően kiütéses, 19:3-as győzelmet aratott a hazai görög együttes. A második mérkőzés volt számunkra az izgalmas, hiszen athéni idő szerint 20 órakor szállt vízbe a DUE-Maarks Graphics a holland Utrecht ellen. Mint azt előzetesen tudtuk, ebben a csoportban a hazaiak számítottak kiemelkedő képességűeknek, így a második továbbjutó szempontjából óriási tétje volt a mi mérkőzésünknek. Mihók Attila együttese hatalmas önbizalommal érkezett meg a találkozó helyszínére, mely a játékukon is meglátszott. Nagy erővel vetették be magukat a dunaújvárosiak a mérkőzésbe, melynek első találatát a negyedik percben emberelőnyből Smits szerezte (0:1).

A mieink ettől még nagyobb sebességre kapcsoltak, melynek eredménye Horváth Brigitta egyenlítő gólja volt (1:1). Az első gól hatására hatalmas kő eshetett le játékosaink szívéről, hiszen azonnal beindult a gépezet. Még ebben a játékrészben Gurisatti Gréta, majd csapatkapitányunk, Menczinger Kata is betalált a holland kapuba (3:1), így kétgólos előnnyel fordulhattunk. A második nyolc percben fantasztikus játékot produkáltak az egyetemisták. Somhegyi Noémi kezdte meg ekkor a gólgyártást (4:1), majd, miután három Utrecht támadást védekeztünk ki, Garda Krisztina növelte előnyünket (5:1). Ezt követően ismét sikeresen szűrtük meg a hollandok akcióját, ráadásul az ellentámadás végén Somhegyi Noémi ismét betalált Aarts kapujába (6:1). A negyed utolsó találatát Van Der Molen szerezte, ezzel kozmetikázva az állást (6:2). A nagyszünet után már az első támadásból sikerült növelni az előnyt, ezzel jelezve, hogy nincs esélyük a hollandoknak a felzárkózásra, Menczinger Kata volt eredményes (7:2).

Ez láthatóan megtörte a tulipánok országából érkezőket, míg a mieinket felszabadulttá tette, melynek az utóbbi időszakban igen gólerősen játszó Szilágyi Dorottya örülhetett, aki megszerezte az Euroliga athéni selejtezőjében az első gólját (8:2). Ez azonban számára csak a kezdet volt, hiszen három perc múlva ismét mattolta Aarts kapust (9:2). Ekkor úgy tűnt, ezt a játékrészt kapott gól nélkül behúzzuk, ám nem így lett, mivel a dudaszó előtt Van Rossum vette be Kasó Orsi kapuját (9:3). Ekkor már tudtuk, hogy meg lesz a hőn áhított győzelem, így a záró negyedben nem kellett óriási erőket megmozgatniuk a mieinknek, hiszen az csak formalitásnak tűnt. Míg Európa bajnokaink közül Garda Kriszta gólt jegyzett, addig Kasó Orsi büntetőlövést hárítva segítette csapatát, melyet Horváth Brigitta a túloldalon újabb góllal hálált meg (10:3).

Képek: DO-archív

A hétgólos vezetést szűkítette Genee találata (10:4), aki ennek nem igazán örülhetett, hiszen a középkezdés után azonnal érkezett Somhegyi Noémitől a válasz (11:4). Ekkor már csak két perc volt hátra a meccsből, így a koncentrációnk kissé engedett, melyet Schroeder büntetett (11:5). Az utolsó perc elején Mihók Attila kért időt, valószínűleg azért, hogy gratuláljon csapatának a győzelemért, mellyel óriási lépést tettek a továbbjutás érdekében.

Mihók Attila (vezetőedző, DUE-Maarks Graphics): - Fülöp Tibor kollégám segítségével korrekt képet kaptunk a hollandokról, akikről tudtuk, hogy nagyon jó csapatot alkotnak. Ennek megfelelően zajlott a mérkőzés. A végeredmény nagyon kedvező számunkra, mely első sorban abból adódik, hogy kapunkban Kasó Orsi parádézott, az átlövéseink a szokásosnál sokkal jobban sikerültek, illetve a védekezésben megoldottuk azokat a kulcsmomentumokat, melyekre készültünk. Nem szoktam ezt mondani, főleg, ha a mi oldalunkra billen, de egy kis szerencsénk is volt, hiszen egy hihetetlenül kemény fizikális mérkőzést játszottunk. Bár jól helyezték lövéseiket a hollandok, azokból mi tudtunk visszatámadni és gólokat szerezni. Ettől kezdve a holnapi, az Olympiacos elleni meccsre koncentrálunk. A hazaiak jelenleg a sportág topcsapatának számítanak, akik ellen a csoportelsőség megszerzéséért szállunk harcba. Azonban már a franciák elleni találkozóra is figyelnünk kell, hiszen azon dől el a továbbjutás.

DUE-Maarks Graphics – UZSC Utrecht 11:5 (3:1, 3:1, 3:1, 2:2)

DUE-Maarks Graphics: Kasó Orsolya - Szilágyi Dorottya 2, Menczinger Kata 2, Gurisatti Gréta 1, Horváth Brigitta 2, Vályi Fanny, Slagter Carolina, Garda Krisztina 1, Ziegler Diana, Vályi Vanda, Somhegyi Noémi 3, Mchunu Hlengiwe, Kiss Alexandra (Kapus). Vezetőedző: Mihók Attila.

UZSC Utrecht: Aarts Laura - Van Der Molen Leonie 1, Janssen Michelle, Genee Dagmar, Frauenfelder Roxanne, Lauritsen Danique, Schroeder Sonja 1, Van Rossum Emma 1, Smits Liselotte 1, Drewes Nerida, Genee Amarens 1, Geserick Kiki,  Buis Sarah (Kapus).

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.