Újra az UTE ellen

spigott - 2017. január 16. 8:02

Öt napon belül másodszor találkozik az Újpesttel a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely ezúttal a MOL Ligában igyekszik legyőzni ellenfelét.

Remek játékkal aratott 5-2-es sikert az UTE elleni szerdai Magyar Kupa összecsapáson a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely ma este újra a lila-fehérek ellen méreti meg magát, ám ezúttal idegenben, a MOL Ligában korcsolyáznak jégre Heikki Malkia tanítványai. Az alapszakasz hajrájában egyre komolyabb tétje van minden mérkőzésnek, s ma sem lesz ez másként, ugyanis a hazaiak, valamint a mieink számára is rendkívül fontos az este hat órakor kezdődő fővárosi összecsapás. A lila-fehérek ugyanis hatalmas harcban vannak a MAC gárdájával a második hely megszerzéséért, míg a DAB ugyan jelenleg a hatodik helyen áll a tabellán, még van esélye előrébb lépni, s ezért mindent igyekeznek is elkövetni az Acélbikák.

A két csapat az idei szezonban négy alkalommal találkozott eddig egymással, s bár az első három meccset az UTE nyerte, legutóbb már a mieink örülhettek a sikernek, s mint azt Strenk Hunor másodedző érdeklődésünkre elárulta, a kupasiker után kellő önbizalommal felvértezve várják a budapesti összecsapást is.

"Sokat jelentett számunkra, hogy le tudtuk győzni az újpestieket, hiszen az idei szezonban ezt szerdáig még nem sikerült véghezvinnünk. Akadtak ugyan hiányzóink legutóbb, ráadásul Dansereau igen korán kivált a játékból, ám két harmadon keresztül nagyon jól játszottunk, s ugyan a harmadik felvonásra egy kicsit visszaestünk, túl passzívak voltunk, végül megérdemelten győztük le ellenfelünket. Ez lesz a célunk ma is, bár azzal tisztában vagyunk, hogy idegenben még nehezebb feladatunk lesz, ugyanakkor, ha a szerdán mutatott játékunkat három harmadon keresztül meg tudjuk ismételni, úgy van esélyünk. Sajnos a betegségek minket is utolértek a hét második felében, s Borbás Gergely játéka erősen kérdéses a mai mérkőzésen, de remélhetőleg ő is rendelkezésünkre tud állni, s akkor gyakorlatilag a legerősebb felállásunkban vághatunk neki a rangadónak" – fogalmazott a Dunaújvárosi Acélbikák fiatal másodedzője.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.